U trendu

Borjan: Evropa ne sme da potceni autsajdere iz Beograda

BEOGRAD – Golman Crvene zvezde Milan Borjan, junak utakmice protiv Napolija (0:0) u Ligi šampiona, poručio je da niko ne sme da potceni njegov tim u Evropi i da, kako je naveo, autsajder iz Beograda može da pomera granice na međunarodnoj sceni i u susretima sa Pari Sen Žermenom i Liverpulom.

Odlični čuvar mreže, koji je „skinuo“ nekoliko odličnih šansi napadačima Napolija, u izjavi Tanjugu kaže da nikome neće biti lako u paklenoj atmosferi u prestonici Srbije.

„Ne treba nikog precenjivati, iako je Napoli veliki tim i u Beogradu je pokazao da igra lep fudbal. Ima igrače sa mnogo iskustva koji dugo igraju u Evropi i Seriji A, pokazali su klasu… Međutim, ne smeju ni da se potcene autsajderi kako su nas svi nazvali. Igramo za Zvezdu, veliki klub, navijače i uz ovakvu podršku mozemo da naprvimo novu veliku priču i pomerimo sve granice“, rekao je Borjan Tanjugu.

Pričama pre početka takmičenja da će crveno-beli zabeležiti svih šest ubedljivih poraza u Ligi šampiona, Borjan ne pridaje veliki značaj.

„Iskreno, ne obraćamo pažnju ko šta kaže, držimo se zajedno i imamo izražen timski duh. Šta drugi pričaju to su njihovi komentari i ne smemo da se obaziremo“.

Iako priznaje da je imao sreće, posebno kod prečke Lorenca Insinjea, kanadski reprezentativac naglašava da je Zvezdin bod zaslužen.

„Nisu mnogo igrali ispred našeg gola, ceo naš tim bio je odličan. Odbrambeno smo bili dobri, držali se jedan drugog i napravili blok ispred kaznenog prooostora, pa oni nisu mogli mnogo šansi da stvore. Sve što su imali rešili smo“, rekao je Borjan i nastavio:

„Prvu loptu kad uhvatiš odmah dobiješ na samopouzdanju. Posle se desila prečka, Bog nas je pogledao i pratila nas je sreća, to je jako bitno. Ostavili smo srce na terenu, timski igrali sjajno i to nam se vratilo“.

Borjan se već sada okreće derbiju sa Partizanom, koji je na programu u nedelju na stadionu u Humskoj, i ističe da energija mora da postoji uprkos iscrpljujućem duelu sa Napolitancima.

„Derbi je specifičan. Naravno, uvek se ima snage za tako veliku utakmicu, najveću u Srbiji. Daćemo sve o sebe da se oporavimo što pre, na prvi način spremimo i u Humskoj probamo da pobedimo“, zaključio je Borjan.

Crveno-beli naredni meč u Ligi šampiona igraju protiv PSŽ-a u Parizu 3. oktobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.