U trendu

Borovčanin: Srpski sportski bastion u punom sjaju za SP

BEOGRAD -Visoka delegacija Međunarodne bokserkse federacija (AIBA) i Boskserskog saveza Srbije (BŠ), koje predvode generalni sekretar AIBA Ištvan Koko Kovač, predsednik BŠ Nenad Borovčanin i direktorka preduzeća Svetskog prvenstva u boksu 2021. Antonina Bogićević bila je u poseti kompaniji Arena Ćannels Group.

Kako je saopšteno, glavna tema bila je dolazeće Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu, koje će se održati u Beogradu od 26. oktobra do 6. novembra ove godine.

Delegaciju na ovom sastanku činili su i eksperti organizacionih sektora iz Rusije i Hrvatske vezano za SP, kao i lokalni rukovodioci organizacioni sektora najvećeg takmičenja koje će se održati u našoj zemlji ove godine.

“U susret najvećem sportskom događaju koji će se ove godine održati u našoj zemlji sa početkom od 26. oktobra, Svetsko prvenstvo u boksu, imali smo posetu zvaničnika AIBA, generalnog sekretara Ištvana Kovača sa tehničkim delegatima. Uz posetu TV Arena gde smo imali sastanak sa generalnim direktorom Nebojšom Žugićem i dogovorili sve detalje kako bi našu zemlju i boks prikazali u najlepšem mogućem svetlu, usledio je obilazak nekoliko hotela u kojima će da odsedaju takmičari i zvanična lica, kao i svih ostalih kapaciteta neophodnih za organizaciju jednog ovakvog spektakla. Posebno vreme odvojeno je za posetu dvorane Štark Arena, u kojoj će se i održati spektakl. Srpski sportski bastion i jedna od najlepših dvorana u Evropi koja je i dalje u sistemu kovid-19, očekuje se da će od juna 2021. ponovo početi sa sportskim i kulturnim dešavanjima i da će sijati punim sjajem za vreme SP u boksu”, poručio je predsednik BŠ Nenad Borovčanin.

Boks delegacija je obišla i malu dvoranu Štark Arene, svlačionice, kontrolnu sobu, a kroz fotografije su imali priliku da se uvere kako su održavana velika Svetska i Evropska takmičenja prethodnih godina u ovoj dvorani.

Domaćin organizacionom timu Svetskog prvenstva u boksu bio je legendarni košarkaš Partizana, sada generalni direktor ove dvorane Goran Grbović.

“Veoma smo srećni i ponosni da boravimo u Beogradu i pripremamo se za veliko takmičenje sa našim sjajnim partnerima, Nenadom Borovčaninom i Nebojšom Žugićem. Uvereni smo da ćemo imati veliki događaj u srpskoj prestonici. Želeo bih da pozovem publiku, ako se situacija sa virusom smiri, u Štark Arenu, da dođu i vide neke nove legende ovog sporta koje će se pojaviti u Beogradu krajem oktobra”, istakao je Ištvan Kovač, nekadašnji olimpijski boks šampion, a od nedavno generalni sekretar AIBA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.