U trendu

Boston se plasirao u plej-of

BOSTON – Košarkaši Bostona savladali su Vašington 118:110 na startu plej-in turnira i tako izborili plasman u plej-of gde će igrati protiv Bruklina.

Najzaslužniji za trijumf Seltiksa bio je Džejson Tejtum koji je od ukupno 50 poena, 32 postigao u drugom poluvremenu. Sjajnu podršku pružio mu je Kemba Voker koji je postigao 29 poena.

U redovima Vizardsa Bredli Bil je bio najefikasniji sa 22 poena, Rasel Vestbruk je ubacio 20, uz 14 skokova, a veliki problem u ovom meču za tim Vašingtona bio je šut za tri poena. Pogodili su samo tri trojke iz 21 pokušaja.

Priliku za popravni, odnosno da se kao osmosplasirani tim plasiraju u plej-of, Vizardsi će imati u duelu sa Indijanom, koja je u drugom meču plej-in turnira Istočne konferencije ubedljivo savladala Šarlot 144:117.

Maestralnu partiju u redovima Pejsersa pružio je Domantas Sabonis kome je nedostajalo jedna asistencija za tripl-dabl. Sjajni litvanski košarkaš imao je učinak – 14 poena, 21 skok i devet asistencija.

Čak osmorica igrača Indijane imala su dvocifrem košgeterski učinak, a najbolji strelac je bio Briset sa 23 poena.

Bridžes je Kod Hornetsa bio najbolji sa 23 poena, koji su ovim porazom završili sezonu.

Duel između Vašingtona i Indijane na programu je u noći između četvrtka i petka, a pobednik će u plej-ofu igrati protiv Filadelfije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.