U trendu

Božović: Nadam se pobedi protiv Radničkog i lepoj uvertiri za Sasuolo

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da se nada da će njegova ekipa protiv Radničkog ostvariti pobedu i nastaviti seriju utakmica bez poraza, te tako napraviti dobru uvertiru pred meč Lige Evrope protiv Sasuola.

„Radnički je tradicionalno neugodan protivnik za nas. Vrlo retko se dešavalo da pobedimo u Nišu i na Čairu. Prošle godine smo tamo pobedili, a nadam se da ćemo i ove i tako nastaviti seriju utakmica bez poraza, što bi nam bila lepa uvertira pred utakmicu Lige Evropa protiv Sasuola“, rekao je Božović novinarima na stadionu „Rajko Mitić“.

Lider šampionata, Crvena zvezda, sutra će od 19.00 gostovati niškom Radničkom u utakmici petog kola Super lige Srbije.

„Od kako sam trener Zvezde nije se još dogodilo da je neko izjavio ‘Zvezda će nas pobediti’. Uvek su bili tu neki što prete. Videćemo kako će biti sutra. Očekujem pun stadion, dobru atmosferu i kvalitetnu utakmicu s dosta golova, samo se nadamo da ih neće biti u našoj mreži. Samo ne očekujem nešto brzu igru, jer ne mislim da je teren u dobrom stanju… Terenu su inače boljka sprskog fudbala“, rekao je on.

Božović je rekao da Radnički poseduje dosta kvaliteta i da je od prošle sezone unapredio igru.

„Radnički je i prošle godine bio dobar. Ove godine su malo brži napred, imaju solidnu ekipu, neće biti lako. Imaju dosta igrača koji mogu iz kontre da nas ugroze. Saša Stojanović je dobar igrač i normalno je da će protiv Zvezde imati dodatni motiv, ali se nadam da se sutra neće proslaviti“, rekao je Božović.

Božović je najavio da će njegov tim protiv Radničkog nastupiti u kombinovanom sastavu i dodao da će pokušati „maksimalno da iskoristi“ Gejlora Kangu, koji zbog crvenog kartona protiv Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona neće imati pravo nastupa protiv Sasuola.

„Moramo da računamo na njega jer smo potpisali ugovor s njim. Ne bismo računali da nismo potpisali ugovor s njim. Upotrebićemo ga. Kada u ovim evropskim utakmicama ne možemo da ga koristimo, ajde makar u ovom domaćem“, rekao je Božović.

On je takodje dodao da je Damijan Le Talek ispunio očekivanja na poziciji centralnog odbrambenog igrača.

„Zadovoljan sam njegovim nastupom. I u narednim utakmicama ćemo ga upotrebljavati na toj poziciju, naravno u zavisnosti od protivnika“, kazao je trener Zvezde.

Na pitanje novinara koliko će njegovima igračima biti teško „izbaciti iz glave utakmicu sezone“ sa Sasuolom, Božović je rekao da je to gotovo nemoguće.

„Ne bih rekao da je to utakmica sezone, to su drugi proglasili utakmicom sezone, kao i onu s Ludogorecom. Ovo je samo sport i neko mora da izgubi. Nisam primetio da se Zvezda zatvorila posle neuspeha u Evropi prethodnih godina, pa će tako i posle ove nastaviti da postoji. Imaće sigurno u glavi, nije lako izbaciti, ali to je tako. Moramo da idemo na pobedu u Nišu, a sasuolo dolazi posle toga“, rekao je Božović.

Napadač čačanskog Borca Srdjan Vujkalija je nedavno izjavio da je bilo kontakta s crveno-belima i da postoji mogućnost da predje u Crvenu zvezdu, a Božović je kazao da on „ne zna za to“ i da je takve infomacije dobio iz medija.

Božović je dodao da će do kraja prelaznog roka neki igrači raskinuti ugovor s crveno-belima, dok će neki otići na pozajmice, ali i da najverovatnije neće biti novih pojačanja, iako se spekulisalo da Zvezda traži novog igrača na „bolnoj poziciji“ – u odbrani.

„Neki će otići na pozajmice, a neki u drugi klub, u smislu da će s nama raskinuti ugovore. Što se mene tiče, ja sa svima njima pokušavam maksimalno da radim. Imamo grupu od 22 igrača i od njih su nam svi potrebni. Što se tiče dovodjenja… Nama su sve pozicije ‘bolne’. Bilo bi sada kontraproduktivno da nagomilavamo još igrača. Teško da će još neko doći“, zaključio je Božović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar