U trendu

Božović: Svadba je da se jede i pije, a ne za sklekove

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da loš teren i nezgodna tradicija otežavaju gostovanje Radničkom iz Niša, ali poručio da se nada nastavku uspešnog niza u Superligi.

„Očekuje nas teška utakmica, veoma motivisan protivnik, ali pokušaćemo da nastavimo pobedničku seriju. Trijumfom bismo dostigli jedan od rekorda o kojima se piše. Teren je veoma loš, u suštini bolja ekipa, ali to moramo da dokažemo”, rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Serija crveno-belih od 14 uzastopnih pobeda u Superligi počela je posle remija na svom terenu upravo protiv Radničkog.

“Nisam pomislio da ćemo napraviti ovakvu seriju, ali sam bio optimista. Posle tog meča dao sam igračima dva slobodna dana, nisam im ništa rekao posle remija sa Radničkim jer su glave vruće i uvek može da dođe do konflikta. Nečija serija će se prekinuti u nedelju”.

Na pitanje da li je pratio igre mlade reprezentacije Srbije u Sloveniji i partije njegovih izabranika Božović je rekao:

“Nisam, imali smo svadbu. Svi su se iznenadili što smo jeli i pili. Izvinjavam se, Supiću je bila poslednja šansa jer je u godinama. Sledeći put radićemo sklekove i istrčavati deonice. Gavrić ne puši, nikad nije zapalio u svom životu, možda je uzeo od Kataija. Lično, pušim kada imam cigara, u suprotnom ne”, našalio se Božović i demantovao medijske spekulacije da je u sukobu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem.

“Zamislite da ja zabranim Terziću ulazak u svlačionicu, on bi meni dolazak u klub. Takva je hijerarhija. U izvanrednim smo odnosima i ne znam ko pravi te diverzije”, jasan je bio crnogorski trener.

Božović se osvrnuo i na mogući transfer Marka Grujića.

“Nije mu svejedno, piše se da ide tamo ili vamo, a mi moramo da se bavimo prodajom igrača. Postoji obostrana zainteresovanost, a za njega je bolje je da igra u Dortmundu nego u Surdulici. Ako se to desi krajem avgusta, kada ćemo više znati”, zaključio je Božović.

Utakmica 18. kola Superlige između Radničkog iz Niša i Crvene zvezde igra se u nedelju od 17 sati na Čairu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.