U trendu

Božović: Valeta me nije iznenadila

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je utakmica sa Valetom pokazala da u Evropi nema lakih protivnika i da je najbitnije da su crveno-beli proššli u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crveno-beli su i u revanšu savladali predstavnika sa Malte sa 2:1 i prošli u narednu rundu, gde će igrati sa bugarskim Ludogorecom.

„Potvrdilo se ono što sam pričao, nema lakih utakmica. Valeta je pokazala da svakoj utakmici mora prići ozbiljno. Primili smo gol iz greške posle prekida, iako smo viši od protivnika, teško smo se vratili. Imali smo sreće da je Donald postigao fantastičan gol, a onda i Katai. U ovom trenutku je najvažnije da smo pobedili i da idemo dalje“, rekao je Božović posle utakmice na konferenciji za medije.

On je dodao da ga nije iznenađenjem velikim brojem šansi koje je Valeta stvorila.

„Ništa me ne brine. Nisam iznenađen, bar dve šanse i u domaćem šampionatu. Kod primljenog gola sudirali su se Fibel i Rendulić, Francuz je morao da drži strelca. Dešavaju se takve situacije“.

Prema njegovim rečima Crvena zvezda će bolje igrati kada se ekipa uigra.

„Moramo bolje i to će biti. Nikome nisam obećao Ligu šampiona i ne nerviram se. Imamo dosta novih igrača, tek im je druga zajedčka utakmica. Valeta ima iskusne igrače, koji su igrali u Engleskoj i Nemačkoj. Danas svi igraju fudbal“, poručio je Božović i konstatovao da je Aleksandar Katai odigrao na visokom nivou.

Božović je kazao da do sada još nije razmišljao o Ludogorecu.

„Biće drugačije nego protiv Valete. Moram da pogledam kako su večeras igrali u Podgorici“, naveo je trener Zvezde.

Trener Valete Pol Zimer bio je zadovoljan igrom svog tima, uprkos porazu i eliminaciji.

„Izgubili smo obe utakmice, ali sam ponosan na moje momke. Dolazimo i imamo želju da podignemo naš fudbal na viši nivo. Nisam srećan rezultatom, ali utisak je povoljan, igrali smo fudbal i stekli poštovanje Zvezde“, zaključio je Zimer.

Fudbaleri Crvene zvezde prvi meč sa Ludogorecom igraju sledećeg utorka ili srede u Razgradu, dok ih prethodno očekuje duel sa Napretkom na premijeri Superlige Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.