U trendu

Brazilci se opraštaju od Pelea na stadionu Santosa

Poslednji ispraćaj legendarnog brazilskog fudbalera Pelea počeo je danas otvaranjem vrata stadiona u Santosu gde će navijači i poštovaci jednog od najboljih igrača u istoriji imati priliku da se oproste od njega.

Prethodno je kovčeg sa telom legendarnog fudbalera prebačen iz bolnice u Sao Paolu u kojoj je preminuo na stadion njegovog bivšeg kluba Santosa.

Njegov kovčeg, zaklonjen velikim belim šatorom, postavljen je na centar terena. Desetine venaca, koje su poslale velike fudbalske zvezde poput Nejmara ili veliki klubovi poput Real Madrida, postavljeni su oko kovčega.

Medju prvima se od Pelea oprostio predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino, koji je doputovao u Brazil da oda počast legendarnom fudbaleru.

Ulaz na stadion će biti dozvoljen bez prekida do utorka u 10.00 po lokalnom vremenu kada će povorka krenuti ulicama Santosa do groblja na kojem će biti sahranjen.

Povorka će proći i pored kuće u kojoj živi njegova 100-godišnja majka, koja po rečima njegove sestre Marije Lusije „ne zna“ da joj je sin preminuo. „Ona je u svom svetu“, rekla je Marija Lusija za ESPN u petak.

Samom činu sahrane prisustvovaće samo porodica.

Navijači su počeli da se okupljaju oko stadiona mnogo pre nego što je bio dozvoljen ulaz kako bi se poklonili „Kralju“, a jedan od njih je bio i sudija Vrhovnog suda Brazila Gilmar Mendes.

„Ovo je veoma tužan trenutak, ali sada vidimo pravo značenje ovog legendarnog igrača za našu zemlju“, rekao je Mednes novinarima i dodao da je Pele bio skroman čovek uprkos svojoj globalnoj slavi i da zaslužuje svaku počast.

Na tribinama stadiona Santosa postavljena su tri velika transparenta, a na jednom od njih je prikazan Pele s ledja u dresu sa brojem deset.

Pele, jedini fudbaler koji je osvojio tri Svetska prvenstva, preminuo je 29. decembra u 83. godini u Sao Paolu posle duge borbe sa rakom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar