U trendu

Brejk Denvera u Portlandu uz dabl-dabl Jokića

Košarkaši Denvera pobedili su rano jutros u gostima ekipu Portlanda sa 120:115 i tako poveli sa 2:1 u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Denver je do pobede vodio srpski centar Nikola Jokić koji je za 35 minuta na terenu upisao 36 poena, 11 skokova i pet asistencija.

Najbolje ga je pratio Ostin Rivers koji je pogodio četiri vezane trojke u ključnim momentima u poslednjoj četvrtini i završio utakmicu sa 21 poenom. Majkl Porter Junior je dodao 15, a Aron Gordon 13 poena za pobednički tim.

U poraženom timu najefikasniji je bio Demijan Lilard sa 37 poena, Si Džej Mekolum je ubacio 22, Norman Pauel 18, Karmelo Entoni poen manje, dok je Jusuf Nurkić postigao 13 poena uz isto toliko skokova.

Četvrta utakmica ove serije na programu je sutra, takodje u Portlandu, od 22.00.

Prednost od 2:1 stekli su i Los Andjeles Lejkersi, koji su na svom terenu pobedili Finiks sa 109:95.

Entoni Dejvis je upisao 34 poena i 11 skokova, Lebron Džejms je dodao 21 poen i devet asistencija, dok je Denis Šruder ubacio 20 poena u pobedi Lejkersa. Na drugoj strani, najbolji je bio Deandre Ejton sa 22 poena i 11 skokova, dok je Devin Buker postigao 19.

Naredni meč igra se u nedelju u Stejples centru.

Košarkaši Milvokija poveli su sa 3:0 u prvoj rundi plej-ofa Istoka, pošto su u gostima bili bolji od Majamija sa 113:84.

Bakse su do nove pobede vodili Kris Midlton sa 22 poena, Džru Holidej sa 19 poena i 12 asistencija i Janis Adetokunbo, koji je meč završio sa 17 poena i 17 uhvaćenih lopti.

U timu Majamija najefikasniji je bio Džimi Batler sa 19 poena, Bam Adebajo je dodao dva poena manje, a zapaženu rolu imao je i Nemanja Bjelica. Srpski košarkaš je za 18 minuta na terenu ubacio 14 poena, od čega četiri trojke iz šest pokušaja, a dodao je i četiri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Naredni meč ove serije igra se sutra, takodje u Majamiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.