Britanci žestoko napali Novaka, proglasili ga ‘kovidiotom’ godine

Britanski tabloid „Dejli Mejl“ proglasio je najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića za „kovidiota“ godine.

U obrazloženju ovakvog izbora piše da je srpski teniser imao „jaku konkurenciju“ u engleskim fudbalerima Filu Fodenu, Mejsonu Grinvudu, Džeku Grilišu, Kajlu Vokeru i Kalumu Hodson-Odoiju, koji su kršili kovid pravila, ali da je Đoković bio „neprikosnoven“.

„Samo je Đoković mogao da pogodi sudiju lopticom na US openu i ostane bez titule, ali to nije ništa u odnosu na organizaciju „Adrija tura“ na Balkanu tokom ’lokdauna’u junu, što mu je donelo prvo mesto. Bez poštovanja distance u gužvi, video na kojem se vidi zabava u noćnom klubu. Nije bilo iznenađenje što je drugi od četiri turnira otkazan zbog korona virusa, koji se pojavio među učesnicima, uključujući i Novaka i njegovu suprugu. Srećom, svi zaraženi su se oporavili, a Novak je zaslužio još jedan trofej“, ističe ovaj list.

Engleski mediji tradicionalno vole da kritikuju Đokovića, pa ni potez ni čak ova izmišljena nagrada nisu mogli da u senku baci neverovatnih 300 nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, koje je Novak danas dostigao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.