U trendu

Bunjevčević: Novi selektor do kraja godine, mnogi se nude

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Bunjevčević izjavio je danas da će A selekcija do kraja godine dobiti novog selektora i poručio da niko nije mogao da odbije tu funkciju iz jednostavnog razloga što, za sada, nikom nije zvanično ponuđena.

„Do kraja godine ćemo imati selektora. Ne znam kada se pojavila izjava bilo kog funkcionera FS Srbije da se pregovara sa bilo kim oko angažmana. Činjenica da nismo razgovarali ni sa jednim kandidatom jasno govori da onda niko nije ni mogao da odbije poziciju selektora, kad nikome nije ni ponuđeno. Uskoro ćemo sesti i pričati sa onima za koje procenimo da bi mogli da budu rešenje. Mnogi se nude… Posle imenovanja selektora saopštićemo koji su ciljevi na SP, kao i u narednom ciklusu kvalifikacija za EP na kojem nismo bili 20 godina. Isto kao što smo to saopštili i po imenovanju prethodnog selektora na početku kvalifikacija za SP u Rusiji“, izjavio je Bunjevcević za sajt FSS.

On je obrazložio zašto se FSS opredelio za azijsku turneju.

„Mislimo da je politika Saveza za utakmice protiv Kine i Južne Koreje bila da nastupe zabeleže pre svega mladi igrači i da tim potezom obezbedimo njihovo igranje za Srbiju u budućnosti, da se ne dogodi novi slučaj Marka Arnautovića. Debitovali su Sergej, Veljković, velika je stvar za srpski fudbal što će oni i momci poput njih sigurno biti oslonac nacionalnog tima u narednih 10 godina. Debitovaće najverovatnije i Radonjić, koji takođe ima veliki potencijal“.

„Očigledna je bila naša namera da promenimo sastav, mnogi od onih koji su igrali u kvalifikacijama došli su umorni i povređeni, pa su opet bili maksimalno na raspolaganju. Da li je možda trebalo da ih držimo povređene u timu. Da li bismo onda izbegli zlonamerne spekulacije? I još jedna vrlo važna činjenica. Savez je od ove turneje zaradio mnogo. I zbog toga možemo da budemo apsolutno zadovoljni“, zaključio je Bunjevčević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)