U trendu

Bura se ne stišava: Džaka očekivao podršku Saveza, a ne stavove iz kamenog doba

Švajcarski reprezentativac albanskog porekla Granit Džaka kritikovao je Fudbalski savez i generalnog sekretara Aleksa Mišera zbog reči da bi za nacionalni tim trebalo da igraju samo igrači sa jednim državljanstvom.

Mišer je, nakon što su Džaka i Džerdan Šaćiri pokazivanjem albanskog orla proslavljali golove protiv Srbije (2:1) na Mundijalu, predložio da ubuduće za reprezentaciju Švajcarske ne bi trebalo da nastupaju igrači sa dvojnim pasošima.

„Taj intervju je vrlo brzo prošao kroz celu našu reprezentaciju. Na Mundijalu, posle moje proslave sa pokazivanjem orla, Aleks nam je prišao i rekao da će uraditi sve što je u njegovoj moći da nas zaštiti. A tri dana nakon ispadanja iz Rusije, on da takvu izjavu i to nakon što smo doživeli gorak poraz“, rekao je Džaka, a prenosi „Blik“.

On je dodao da se Mišerove reči direktno odnose na „pola“ reprezentacije, pa i selektora Vladimira Petkovića.

„Mišer ne veruje da igrači sa dvojnim državljanstvom mogu na pravi način da nastupaju za Švajcarsku. Izgleda mi kao da mi ne pružamo sve od sebe za Švajcarsku, a to nije tačno… Zahvalni smo Švajcarskoj na svemu što je dala porodicama i nama. Ipak, ne sme da se zaboravi da ja vučem poreklo sa Kosova, Embolo iz Kameruna, Akanđi iz Nigerije, Rodrigez iz Čilea“.

Prema njegovim rečima Mišer je izazvao veliko razočaranje reprezentativaca.

„Ima problematična i razmišljanja iz kamenog doba oko državljanstva“, zaključio je fudbaler engelskog Arsenala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar