U trendu

Ćavi: De Jong nam donosi kvalitet

BARSELONA – Trener Barselone Ćavi Ernandez nahvalio je holandskog fudbalera Frenkija de Jonga, koji je bio jedan od najboljih fudbalera katalonskog kluba na meču protiv Sosijedada (4:1).

Španski mediji podsećaju da Barselona već nedeljama pokušava da proda De Jonga da bi stabilizovala finansijsku situaciju, a holandski fudbaler želi igrama da pokaže da zaslužuje da ostane u ekipi sa „Nou Kampa“.

„Odigrali smo hrabar meč. I dalje nam nedostaje razumevanje igre, ali De Jong nam donosi kvalitet. On je bio jedan od najboljih igrača na terenu. Moramo da gubimo manje lopti i da bolje razumemo šta želimo da postignemo. Imali smo defanzivca viška i uveli smo još jednog veznog igrača da pokušamo da im oduzmemo loptu“, rekao je Ćavi.

Barselona je posle startnog remija sa ekipom Rajo Valjekano ostvarila prvu pobedu u novoj sezoni u La ligi.

„Igrali smo sa dva čista krila, zatim sa napadačem, sa praktično četiri napadača…Ansu (Fati) je igrač koji je sposoban da napravi razliku. Velika je konkurencija, Feran (Tores) je trenirao sjajno i zato je igrao. Mora da se zaradi nastup u Barseloni“, zaključio je trener Barselone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.