Čed Evans potpisao za Česterfild

Foto: Beta

Britanski fudbaler Čed Evans, koji čeka novo sudjenje pošto je presuda za silovanje poništena, potpisao je jednogodišnji ugovor sa trećeligašem Česterfildom, saopštio je danas taj klub.

Evans je u aprilu 2012. godine osudjen na zatvorsku kaznu od pet godina zbog silovanja devetnaestogodišnje devojke u jednoj hotelskoj sobi u Rilu, a iz zatvora je pušten u oktobru 2014. godine. On je tvrdio da nije kriv i predao je predmet pred Komisiju za razmatranje krivičnih dela, koja je u aprilu ukinula prvobitnu presudu.

Novo sudjenje počeće 4. oktobra.

Evans je rekao da je uzbudjen i privilegovan što će nastaviti karijeru u Česterfildu i da se nada da će doprineti klubu, na terenu i van njega, navijačima i celokupnoj zajednici.

Evans (27) je tokom karijere igrao za Mančester siti, Norič i Šefild junajted, kao i za reprezentaciju Velsa, za koju je nastupio 13 puta i postigao jedan gol.

„Oduševljeni smo što smo obezbedili usluge izvanrednog fudbalera, koji želi da se vrati na posao i postiže golove. Trener Deni Vilson dobro poznaje Čeda, pošto ga je trenirao u Šefild junajtedu. Fudbalski klub Česterfild je mnogo razmišljao o ovoj odluci i posle odluke suda ne sumnjamo da bi Čed Evans trebalo da se vrati profesionalnom fudbalu“, rekao je predsednik Česterfilda Dejv Alen.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar