U trendu

Čeferin: Saradnja sa FSS idealna, ovde se osećam kao kod kuće

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin rekao je da saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije „ne može biti bolja“ i da se u Beogradu oseća kao kod kuće.

„Nisam neki diplomata. Iskreno mogu da kažem da je saradnja sa FSS, predsednikom i generalnim sekretarom, idealna. Ne može biti bolja. Ovde se osećam kao kod kuće“, rekao je Čeferin prilikom posete Fudbalskom savezu Srbije.

Čeferin je bio gost FSS u Sportskom centru u Staroj Pazovi, a došao je sa jednim od najbližih saradnika, direktorom nacionalnih asocijacija u Uefa Zoranom Lakovićem.

Njih su ugostili zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, počasni predsednik Tomislav Karadžić, direktora A tima Stevan Stojanović i selektor reprezentacije Dragan Stojković.

Kako je saopštio Savez, dan ranije predsednik Uefa bio je na promociji knjige svog oca, poznatog slovenačkog pravnika i advokata Petera Čeferina.

„Sinoć je bilo odlično, opušteno sa mnogo prijatelja. Retko imam posete u nekoj državi gde se osećam tako dobro. Što se tiče trening centra, za mene je fascinantan. Verujte mi da sam video praktično sve trening centre u Evropi, ovo nemaju ni najveće zemlje“, naveo je Čeferin.

On se osvrnuo i na angažman selektora Stojkovića i rekao da Srbija ima odličnu ekipu i da plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru nije senzacija.

„Piksi je bio legenda kao igrač, a sad vidimo koliko je dobar trener. Imate odličnu ekipu i za mene plasman na Svetsko prvenstvo nije ništa senzacionalno. Vi to zaslužujete i ja sam siguran da će rezultat Srbije biti odličan“, ocenio je on.

Svetsko prvenstvo održaće se od 21. novembra do 18. decembra u Kataru. Čeferin je rekao da će to biti specifično takmičenje zbog termina, da će biti drugačije i zanimljivije, ali da je siguran da će organizacija biti odlična.

Naredne godine održaće se izbori u Uefa, Čeferin je već dobio podršku skoro svih članica evropske kuće fudbala, medju kojima je i FSS.

„Više od 50 Saveza je poslalo pismenu podršku. Fudbalski savez Srbije je bio jedan od prvih, što mi mnogo znači“, naveo je Čeferin.

Zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković rekao je da je Čeferin čovek iz fudbala sa kojim je korisno i prijatno razgovarati i izrazio je zadovoljstvo odnosom Uefa prema Savezu.

„Utisci su izvanredni. Zahvaljujem gospodinu Čeferinu na dolasku i što nam je pružio priliku da provedemo dva dana zajedno, razmenimo iskustva i pričamo o saradnji. Gospodin Čeferin je našom saradnjom i više nego zadovoljan, kao i mi odnosom Uefa prema našem Savezu. Zahvalni smo mu na svemu i verujem da će se naša saradnja nastaviti i biti još bolja u budućnosti“, naveo je Bjeković.

Selektor Srbije Dragan Stojković rekao je da ga pohvale prvog čoveka Uefa motivišu.

„Velika je čast imati tako ugledne i eminentne goste i pre svega prijatelje. Druženje sa njima, u ova dva dana, provedeno je na najbolji način. Kada se utisci budu slegli, zaista će biti maksimalno pozitivni. Drago nam je da ima pozitivno mišljenje o našoj organizaciji i da vidi napredak FSS u svim segmentima. To je ono što raduje i ohrabruje ljude koji se bave fudbalskom politikom da nastave da srpski fudbal uzdižu i čine ga boljim, lepšim i ponosnijim“, naveo je on.

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) povećala je broj igrača na Svetskom prvenstvu sa 23 na 26, a jedan od inicijatora bio je Stojković tokom boravka u Dohi na žrebu za grupnu fazu takmičenja.

Stojković je rekao da se ideja rodila na sastanku selektora reprezentacija u Dohi i da ga raduje odluka Fife.

„Kao što sam i tada rekao, mislim da je 26 igrača optimalan broj. To apsolutno ne menja ništa, čak sa ljudske strane, a ne samo trenerske, daje dobru satisfakciju, kako meni, tako i svim igračima koji će se naći na tom spisku. Čestitam Fifa na razumevanju i jednoj veoma pametnoj i logičnoj odluci“, naveo je Stojković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar