U trendu

Čeferin: UEFA se obavezala da održi EP u 12 gradova

NION – Europska fudbalska federacije (UEFA) ponovila je danas da se obavezala da će Evropsko prvenstvo, koje je zbog pandemije Kovid-19 pomereno sa prošle na leto ove godine, biti održano u 12 gradova prema ranije objavljenom rasporedu.

Čelnici UEFA su se sastali s predstavnicima 12 domaćina organizatora EURO 2020, na rutinskom sastanku kako bi razgovarali o operativnim pitanjima u vezi s turnirom, koji bi trebao da se održi na leto.

„UEFA se obavezala da održi EURO u 12 prvobitno planiranih gradova. EURO je glavno takmičenje reprezentacija u Europi i važan je izvor finansiranja za osnovni i širi fudbalski razvoj“, kazao je predsednik krovne fudbalske organizacije „starog kontinenta“ Aleksander Čeferin.

Dodao je, prenosi Hina, kako je važno gradovima i vladama domaćinima pružiti što više vremena da formulišu tačnu sliku o tome što će biti moguće u junu i julu.

„Navijači su veliki deo onoga što fudbal čini posebnim, a to vredi za EURO jednako kao i za bilo koju utakmicu. Moramo dopustiti maksimalan prostor da omogućimo njihov povratak na stadione“, naglasio je predsednik UEFA.

Iz UEFA su dodali kako sve strane prepoznaju potrebu za fleksibilnošću oko donošenja odluka o aranžmanima za turnir zbog izazova i okolnosti u kojima se gradovi nalaze.

EURO bi trebao da bude održan u 12 gradova domaćini: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.