U trendu

Ceo svet je čekao ove Novakove reči: Sezona još nije gotova!

Bol u levom ramenu je bio jači od želje za pobedom, i najbolji teniser sveta Novak Đoković morao je da preda meč osmine finala US Opena Švajcarcu Stenu Vavrinki.

Međutim, Novak se nada da sezona za njega još uvek nije završena. Sledi mu jednomesečni odmor i veruje da će biti spreman da zaigra na turniru u Tokiju.

Đoković se osvrnuo i na predstojeće turnire u Šangaju, Parizu, završnom Mastersu u Londonu i finalu Dejvis kupa u Madridu.

– Tek će biti obavljene procene, jer sam imao mnogo različitih tretmana u proteklih par nedelja, ali to ću i sada ponoviti i videćemo kako će rame reagovati – izjavio je na konferenciji Novak i dodao da će pauza u igri pomoći da se povreda zaleči.

– Bol koji osećam je konstantan već nekoliko nedelja, nekim danima manje intenzivan, i uzimao sam različite lekove kako bih trenutno ublažio bol. To ponekad upali, nekad ne. To što neću igrati neko vreme ubrzaće oporavak. Planiram da igram u Tokiju i nadam se da ću biti spreman. Sezona još uvek nije gotova, mada je Gren Slem sezona za mene okončana, osvojio sam dve Gren slem titule od četiri, na Rolan Garosu sam stigao fo polufinala, tako da ne mogu da se požalim – iskren je Novak.

Đoković je otkrio i planove za nadolazeće turnire.

– Pred nama je mnogo velikih turnira. To takođe znači da imam i mnogo bodova da odbranim i pokušam da zadržim mesto broj 1 na listi. Rafael Nadal igra odlično, kao i Rodžer Federer, ali i ostali momci, i ja se samo nadam da ću moći da se takmičim. Ako budem zdrav, mislim da imam velike šanse u Aziji i evropskom delu sezone jer sam i u prošlosti tamo igrao veoma dobro – zaključio je Novak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar