U trendu

Češkoj teniserki ukinuta zabrana ulaska u Australiju

KANBERA – Žalbeni sud Australije poništio je češkoj teniserki Renati Voracovoj ukidanje vize za ulazak u ovu zemlju, prenose lokalni mediji.
Voracova (38) je početkom godine deportovana iz Australije zbog statusa vakcinacije i nije mogla da igra na prvom gren slem turniru sezone.
Australijski „Ejdž“ podseća da je Čehinja dobila izuzeće od vakcinacije kao i Novak Đoković, ali je Žalbeni sud utvrdio da je njen slučaj nešto drugačiji u odnosu na srpskog tenisera.
Žalbeni sud Australije je saslušao dokaze u kojima se navodi da je Voracovoj nakon pregovora između njenog advokata i australijskih pograničnih snaga odobrena viza, koja joj omogućava da uđe u ovu zemlju kao „zakoniti nedržavljanin“.
„Nije bilo dokaza da Voracova nije ispoštovala uslove za izdavanje vize. Ona je poštovala sva relevantna pravila i bilo je dokaza da se oslanjala na izjave koje su joj dali Tenis Australija i Ministarstvo zdravlja u Viktoriji o medicinskom izuzeću“, naveo je potpredsednik Suda i šef Odeljenja za migracije i izbeglice Jan Redfern.
On je rekao da se Voracova ne protivi vakcinaciji kao Đoković.
„Napominjem da se slučaj Voracove razlikuje od slučaja Đoković. Voracova nije ni morala da se oslanja na činjenicu da je prethodno imala koronavirus kao medicinski kontraindikaciju za vakcinaciju jer je imala medicinsku osnovu da odloži vakcinaciju“, naveo je, između ostalog, Redfern.
Đoković je deportovan iz Australije uoči početka u Melburnu iako mu je prvobitno bio dozvoljen ulazak u ovu zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar