U trendu

Cibona pred gašenjem zbog dugova

ZAGREB – Hrvatski košarkaški gigant Cibona nalazi se pred gašenjem, jer duguje 40 miliona kuna (oko 5,31 miliona evra), prenose hrvatski mediji.

To je danas potvrdio i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

„Cibona nema problem s gradom jer su njeni dugovi prema gradu i gradskim ustanovama manji od 10 odsto. Iako je uz to bilo nenamenskog trošenja gradskog novca, izašli smo joj u susret i nudili sporazume i odlaganje naplate dugova kako bi stala na noge i kako bi se dala prilika novoj upravi. Uprkos tome što nije pokrila dug i prema pravilima nije mogla da ostvari finansiranje iz gradskog budžeta s obzirom na dugove, pronašlo se rešenje da koristi dvoranu, a to nije bilo lako pronaći“, naveo je gradonačelnik.

„Nakon svega nova uprava odlazi i nekorektno je stavljati bilo kakvu odgovornost na nas, nego je treba tražiti u upravi koja je dovela klub u takvu situaciju i staroj gradskoj upravi koja je to dopustila. Očito se katastrofalno upravljalo, jer kako može da se dogodi da tako istorijski klub, koji je osvojio 20. titulu prvaka, uđe u dugove od 40 milijuna kuna?“, izjavio je Tomašević.

Cibona je prošlog vikenda osvojila 20. titulu prvaka Hrvatske i prvu duplu krunu u poslednjoj deceniji.

Klub trenutno nema direktora i predsednika, jedino ovlašćeno lice je finansijski direktor Ivan Matašić, čovek kog su hrvatski mediji okarakterisali kao „predstavnika misterioznih investitora predodređenih da spase posrnulog zagrebačkog diva”.

Cibonin račun će 21. juna biti u blokadi tačno dva meseca, nakon čega će najverovatnije biti pokrenut stečajni postupak.

Zagrebački velikan dvaput zaredom bio je prvak Evrope 1985. i 1986. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.