U trendu

Cicipas posle pet setova pobedio Sinera i izborio četvrtfinale Australijan opena

MELBURN – Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je danas u osmini finala u Melburnu pobedio Italijana Janika Sinera 6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3.

Meč je trajao četiri sata. Ovo je bio šesti međusobni duel grčkog i italijanskog tenisera, a peti trijumf Cicipasa.

Grk će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Čeha Jiržija Lehečke, koji je ranije danas pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima 4:6, 6:3, 7:6 (7:2), 7:6 (7:3).

Cicipas je poveo 2:0 na startu prvog seta, ali je Italijan napravio brejk u osmom gemu i izjednačio je na 4:4. Grk je osvojio naredna dva gema i poveo 1:0 u setovima. U prva četiri gema drugog seta oba tenisera su napravila po jedan brejk. Potom se igralo gem za gem, a onda je Grk finišu seta napravio još jedan brejk i poveo 2:0 u setovima.

Italijan je zaigrao angažovanije u nastavku meča i naredna dva seta dobio 6:3 i 6:4. U petom setu viđena je velika borba. Cicipas nije iskoristio tri brejk lopte u četvrtom gemu. Međutim, grčki teniser je napravio brejk ui šestom gemu, a onda je održavao prednost od tri gema i zasluženo je stigao do pobede.

Plasman u četvrtfinale turnira u Melburnu jutros su izborili Amerikanac Sebastijan Korda i Rus Karen Hačanov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar