U trendu

Čović: Da, Zvezda jeste zaslužila da postane državni projekat

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da su crveno-beli trećom uzastopnom titulom u ABA ligi, kao i sjanim rezultatim au Evroligi ove sezone, zaslužili da dobiju pomoć države kako bi sledeće bili još bolji.

„Ove godine smo, za sada uradili veliki posao, izuzetno dobro smo reprezentovali i zemlju i grad i srpsku košarku u svim takmičenjima. To je rezultat kontinuiranog rada unazad nekoliko godina i mislim da smo zaslužili, bez obzira ko šta pričao, da od ovog trenutka pa dalje stvarno postanemo državni projekat, u smislu sledeće sezone, da se kada je Fajnal-for Evrolige u Beogradu popnemo stepenicu više“, rekao je Čović novinarima u Zagrebu posle pobede protiv Cedevite kojom je Zvezda sa maksimalni 3:0 osvojila regionalnu titulu.

On je dodao, da je tim, zaslužio četvrtfinale Evrolige, ali da veruje da će to uspeti sledeće godine

„I ove godine smo moralno i košarkaški zaslužili da budemo u Top 8. Onda su se umešale više sile i prenele poruku. Vi morate da budete mudri da shvatite tu poruku onako kakva jeste i da se spremite za sledeću sezonu“.

Prema njegovim rečima glavni zadatak kluba u narednim mesecima biće da očuva tim, a to je moguće samo uz podršku.

„Ovo ne pričam da bih kukao, već zato ššo sam realan. Posle svih rezultata i svega što smo izdržali i pojedinačnoo i lično i porodično, nema razloga da ne kažem to glasno. Drugi model su transferi igrača, ovi igrači vrede i može da se pravi novi tim, ali mislim da to nije put kontiuiteta“, zaključio je Čović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.