U trendu

Crnogorci o spornim zelenim dresovima protiv Srbije

Rukometni savez Crne Gore saopštio je da odluka da reprezentacija na utakmici Evropskog prvenstva protiv Srbije (22:21) igra u zelenim dresovima nije bila nikakva provokacija.

– Odluku o boji dresa u kojoj će naša reprezentacija nastupati na Evropskom prvenstvu, donelo je rukovodstvo Saveza na čelu sa predsednikom Petrom Kapisodom još u septembru prošle godine.

Prilikom posete kompaniji „Hummel“, kada je i potpisan ugovor u Arhusu (Danska), odabrane su četiri garniture dresova – bela, crvena, zelena i crna. Te boje prijavljene su Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) 4. oktobra, nakon čega su potvrđene 8. novembra 2019. godine, a tu informaciju EHF je prosledio svim nacionalnim federacijama koje su bile naši protivnici u grupnoj fazi – saopšteno je iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Da je Crna Gora prošla u drugu fazu, ponovo bi obukla zeleno, kažu iz RSCG i tvrde da su netačni navodi da je ta garnitura dresova korišćena samo protiv Srbije.

– Netačno je, takođe, i to da je zelena garnitura dresova korišćena zbog aktuelnog društvenog trenutka, jer je izbor, kao što je već navedeno, izvršen u septembru prošle godine – objavio je Savez Crne Gore.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.