U trendu

Crnogorski bokseri deportovani iz Moldavije iako su imali poziv organizatora

PODGORICA – Bokserski savez Crne Gore saopštio je danas da vlasti Moldavije nisu dozvolile bokserima Budve da učestvuju na međunarodnom turniru „Pavel Luskeski“ u Kišinjevu.

Podgoričke „Vijesti“ navode da je BS Crne Gore saopštio da su bokseri Budve dobili poziv organizatora da učestvuju na turniru u Kišinjevu.

Navodi se da je budvanska ekspedicija, koju je predvodio selektor Nikola Ružić, zaustavljena na aerodromu u Kišinjevu.

„Juče na aerodromu u Kišinjevu policija je privela naš tim, koji čini šest osoba (među kojima ima i maloletnih lica). Pošto su im oduzeta sva dokumenta, celu noć su proveli u tranzitnoj zoni, bez hrane i smeštaja. Oni su potom deportovani nazad u Crnu Goru sa objašnjenjem da se trenutno zabranjuje ulaz crnogorskim državljanima u Moldaviju bez detaljnijih informacija“, naveo je BS Crne Gore.

Na turniru u Moldaviji trebalo je da nastupe Stefan Savković, Petar Marčić, Petar Liješević, Dimitrije Milić i Andrija Brajković.

„Imamo informaciju da se ženski fudbalski tim Moldavije nalazi u našoj zemlji kako bi odigrao utakmice sa crnogorskim fudbalerkama. Apelujemo da se prema njima niko ne ophodi loše, već da pokažemo našu sportsku veličinu i veličinu Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju BS Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.