U trendu

Crvena Zvezda: Pomozite nam da sredimo stadion

FK Crvena zvezda poslao je pismo Vladi Republike Srbije i Fudbalskom Savezu Srbije (FSS) sa molbom za pomoć kako bi stadion „Rajko Mitić“ u što kraćem roku poboljšao infastrukturu i ispunio sve uslove propisane visokim standardima UEFA.

Zvezda je u pismu detaljno objasnila šta je sve planirano da bude urađeno i izrazila uverenje da će dobiti podršku uoči početka kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Uprava i menadžement kluba su uvereni da će klub imati vremena i sredstava da planirane radove ostvari na zadovoljstvo svih. Ipak, naš klub veruje da će u unapređenju infrastrukture stadiona imati finansijsku podršku od strane Vlade Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije, jer stadion „Rajko Mitić“ ne koristi samo Crvena zvezda“, navodi se na zvaničnom sajtu crveno-belih.

Inspekcija UEFA posetila je najveći srpski stadion 26. aprila, a mesec dana kasnije poslala izveštaj sa ocenom, uz koji su bile priložene instrukcije šta je neophodno da se ispravi kako bi Crvena zvezda nesmetano mogla da se takmiči u grupnim fazama Lige šampiona ili Lige Evrope, ukoliko se na terenu za to izbori.

Iz evropske kuće fudbala tražili su da Zvezda do 15. juna dostavi realan akcioni plan vezan za poboljšavanje uslova samog stadiona i njegove okoline.

Zbog toga je UEFA odlučila da Zvezdi omogući da predložene i planirane radove završi u dve faze, do 15. jula i 1. avgusta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.