U trendu

Crvendakić: Nismo odustajale, pokazale smo da smo tim

BEOGRAD – Pokazalo se da funcionišemo kao tim i ponosna sam na svaku devojku, rekla je košarkašica Srbija Aleksandra Crvendakić posle plasmana reprezentacije na Svetsko prvenstvo.

Srbija je sinoć pobedom protiv Australije 78:71 u Beogradu izborila nastup na Mundobasketu u Sidneju.

„Neverovatna utakmica, mislim da nijedna od devojaka nije ušla sa nekom strepnjom da ne možemo da dobijemo. Svaka od nas je bila spremna i to se pokazalo na terenu. Nijednog trenutka nismo odustajale ni kada su se one u jednom momentu odlepile. Stizale smo i verovale smo da možemo. Pokazalo se da funcionišemo kao tim i ponosna sam na svaku devojku“, rekala je Crvendakić novinarima posle plasmana na SP.

Ekipa Marine Maljković vodila je veliku borbu sa domaćinom narednog SP, ali je na kraju nošena podrškom navijača izborila kartu za Sidnej.

„Drago mi je što je dosta ljudi došlo da nas podrži i to se osetilo u najvažnijim momentima. Bila je gruba igra. Mi smo to znali i očekivali da će biti tako i da, ako ne uđemo u ‘tuču, nema šta da tražimo protiv njih“, dodala je igračica francuskog Asvela.

Svetsko prvenstvo na programu je od 22. septembra do 1. oktobra, a aktuelna šampionka Evrope, osvajčica olimpijske i evropske bronze kaže da je rano govoriti o potencijalnoj medalji sa SP koja joj nedostaje u kolekciji.

„Mnogo je daleko SP. Više je dosadila ta rečenica, ali korak po korak. Imaćemo celo leto da se spremimo, da stvorimo novu ekipu i novu hemiju“, rekla je Crvendakić.

Košarkašice Srbije večeras od 21 sat igraju protiv Brazila u poslednjem kolu kvalfikacionog turnira, ali taj meč neće biti rezultatski bitan.

„Sada nam je lakše, ali mi nikada nismo išle da izgubimo utakmicu, već uvek spremne. Poznavajući Marinu, ona očekuje od nas da damo maksimum i na poslednjoj utakmici, da prosto zapečatimo lepu priču“, zaključila je Crvendakić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.