U trendu

Čukarički remijem do drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa

Fudbaleri Čukaričkog plasirali su se u drugo kolo kvlafikacija za Ligu Evropa, pošto su večeras u revanš utakmici prvog kola na Banovom brdu odigrali nerešeno bez golova sa slovenačkim Domžalama.

Prva utakmica u Sloveniji prošlog četvrtka završena je trijumfom Čukaričkog od 1:0, zahvaljujući kojoj je beogradska ekipa izborila plasman u narednu fazu takmičenja.

Utakmicu na Banovom brdu obeležila je dobra igra oba tima, kao i veliki broj žutih kartona, čak 10, četiri Čukaričkog i sedam Domžala. Slovenačka ekipa završila je meč sa 10 igrača, pošto je Uroš Korun dobio drugi žuti karton u petom minutu nadoknade vremena.

U prvih dvadaesetak minuta meča nije bilo prilika, ali onda je domaćin sredinom prvog dela zaigrao znatno ofanzivnije.

Do prve prilike na utakmici Čukarički je došao u 25. minutu, kada je Rajoko Brežančić šutirao direktno iz kornera sa desne strane, ali je pogodio samo dalju stativu.

Od tog trenutka domaćin je u potpunosti preuzeo inicijativu, a novu dobru priliku imali su u 34. minutu, međutim, Andrija Pavlović nije uspeo da savlada Vidmar Nejca, pošto je njegov udarac sa oko 15 metara završio pored gola.

Čukarički će u drugom kolu kvalfikacija igrati protiv azerbejdžanske Gabale, koja je ranije danas eliminisala Dnimao Tbilisi. Prvi meč na programu je narednog četvrtka.

Čukarički je i u drugo poluvreme krenuo ofanzivno, iako su gosti prvi pripretili u 58. minutu, ali je udarac Vancaš Rudija Požega sa ivice kaznenog prostora završio preko gola.

Domaćin je najbolju priliku propustio u 64. minutu. Filip Stojković odlično je prošao po desnoj strani, centrirao i u petercu pronašao usamljenog Matića, ali je kapiten Čukaričkog šutirao pravo u golmana Vidmara.

Novu priliku ekipa Vladana Milojevića imala je u 71. minutu, ali je dobar šut Stojkovića sa oko 18 metara desno iskosa odbranio Vidmar.

U 77. minutu Čukarički je ponovo pogodio okvir gola. Petar Bojić je bio najviši u skoku posle centaršuta Dragoljuba Srnića iz slobodnog udarca sa leve strane, ali je lopta posle njegovog udarca glavom završila na prečki.

Domžale je u istom minutu propusio svoju najbolju priliku na utakmici. Lopta je uz dosta sreće došla do Mateja Podlogar, koji je ostao sam ispred Nemanje Stevanovića, ali je golman Čukaričkog dobrom intervencijom zaustavio udarac Slovenca i sprečio goste da dođu do prednosti.

Do kraja utakmice nijedna ekipa nije uspela da dođe do još neke prilike za gol.

Utakmica na stadionu Čukaričkog na Banovom brdu odigrana je po veoma prijatnom vremenu i dobroj atmosferi pred oko 1.700 gledalaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar