U trendu

Čukarički u drugom kolu završio takmičenje u kvalifikacijama za LE

Fudbaleri Čukaričkog nisu danas uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su u Bakuu izgubili od Gabale sa 0:2.

Oba gola na utakmici postigao je Sergej Zenjov u 39. i 53. minutu.

Čukarički tako nije uspeo da sačuva gol prednosti iz prve utakmice u Beogradu i u drugom kolu završio je takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Domaći fudbaleri su od početka igrali ofanzivno, imali su inicijativu i nekoliko prilika, od kojih najbolje u 24. i 27. minutu preko Rikardinja, odnosno Oleksija Antonova, ali nisu uspeli da savladaju golmana Nemanju Stevanovića.

Čukarički se zatim oslobodio pritiska, ali je u 27. minutu Gabala mogla da povede, ali je Stevanović sa dve uzastopne odbrane posle šuteva Zenjova i Antonova uspeo da sačuva mrežu.

Beogradski tim je uzvratio, u 31. minutu je imao dobru šansu kada se Branislav Janković u šesnaestercu driblingom oslobodio čuvara i šutirao, ali je domaći golman Dmitro Bezotosni odbranio. Pet minuta kasnije pokušao je i Nikola Stojiljković glavom posle kornera, ali je bio neprecizan.

Gabala je povela u 39. minutu posle loše reakcije fudbalera Čukaričkog u odbrani najbolje se snašao Zenjov i poslao loptu u mrežu. U prvom minutu sudijske nadoknade vremena Stojiljković je pokušao da izjednači, posle kornera Rajka Brežančića, glavom je zahvatioo loptu, ali je golman Gabale uspeo da odbrani.

Zenjov je duplirao vođstvo u 53. minutu kada je uzeo loptu na oko 18 metara od gola, iskosa sa leve strane, ušao u kazneni prostor, oslobodio se svojih čuvara i lako zatresao mrežu. Dva minuta kasnije domaći su mogli da postignu i treći gol, ali je Aleks Gaj bio neprecizan.

Čukarički je nakon toga pokušavao da postigne gol kojim bi prošao dalje. Andrija Pavlović je u 66. minutu sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola, dok je Stojiljković u 78. minutu promašio odličnu šansu, kada je neometan šutirao preko gola.

Čukarički je u završnici pojačao pritisak, igralo se pred golom domaćih, ali beogradski tim nije uspeo da postigne pogodak i time je završio učešće u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Gabala će u trećem kolu igrati protiv pobednika večerašnjeg duela Apolona iz Limasola i litvanskog Trakaija. Kiparski tim je u prvom meču pobedio sa 4:0.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar