U trendu

Čuveni NBA košarkaš ostao paralizovan nakon udarca automobila

Šon Bredli, nekadašnji NBA košarkaš, ostao je paralizovan nakon što ga je udario automobil dok je vozio biciklo, saopštili su Dalas Meveriksi.
Bredli, koji je bio jedan od najupečatljivijih igrača 90-tih, vozio je bicikli u Sent Džordžu u Juti kada ga je automobil udario otpozadi.

Bivši košarkaš, između ostalog, Dalas Meveriksa pretrpeo je traumatičnu povredu kičmene moždine zbog koje je ostao paralizovan, objavili su iz Maveriksa.
U saopštenju Meveriksa navodi se da je Bredli 20. januara doživeo nesreću, te da je odmah operisan i da je prethodnih osam meseci proveo u bolnici oporavljajući se.

Takođe, dodaje se da je Bredli dobrog raspoloženja, kao i da će pokušati u narednom periodu da podigne svest kod ljudi širom sveta kada je reč o bezbednosti prilikom voženja bicikla.

Šon Bredli u karijeri je odigrao 14 sezona u NBA, a najduže je bio član Dalasa (9) za koji je odigrao 528 utakmice prosečno beleživši sedam poena i 5,7 skokova.

Bredli je bio poznat po svojoj nekarakterističnoj visini od 228 centimetara, te je zbog toga bio veoma popularan širom sveta.

Mnogi ga pamte po ulozi u čuvenom košarkaškom filmu „Spejs Džem“ u kom je glumio „čudovište“ po imenu Blanko.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.