U trendu

I da nije bio penal – zašto odmah haos?

Rezultat burnog meča u Novom Pazaru pao je posle meča pod senku ogromne tenzije, nastale u trenutku prvog poluvremena u kojem je sudija Milan Ilić dosudio veoma diskutabilan penal za goste, prenose sportski mediji.

Štoper domaćina Darko Stanojević izbio je loptu, pa udario vezistu Zvezde Gelora Kangu, što je za arbitra bio start za penal, o kojem je bilo reči i na konferenciji za novinare.

Trener domaćina Zoran „Džimi“ Marić ocenio je taj trenutak kao prelomni za igru svog tima.

„Bez obzira koliko nam to bilo teško da priznamo, mislim da je Crvena zvezda bolja ekipa. Utakmica je za nas imala jedan epilog do penala, a drugi posle. Poremetilo nas je, izgubili smo koncentraciju, utakmica je izašla iz okvira sportskog ambijenta i pretvorila se u sve osim u ono što je trebalo da bude, a to je fudbalska utakmica“, rekao je Marić.

Šef struke Crvene zvezde Miodrag Božović takođe je bio upitan da prokomentariše tu spornu situaciju.

„Dok ne pogledam snimak, ne bih mogao da kažem, ali greške se dešavaju. Pa i da nije bio penal, to nije razlog da krećemo u obračun na terenu i u totalno drugačiju igru. Ja razumem da to potpuno psihološki sve poremeti…“, zastao je „Grof“, pa dodao:

„Izvinjavam se, nisam video situaciju dobro, ali i ako neko misli da nije bio penal, onda to nije razlog da utakmicu pretvorimo u haos. Dešavale su se greške i na našu i na svačiju štetu, ali fudbal je takav i sve izvaga i svako se nađe na mestu koje mu pripada“.

Božović se osvrnuo i na već tradicionalno zapaljivu atmosferu na tamošnjem Gradskom stadionu.

„Čim sam čuo na početku da svi skandiraju ‘Uprava napolje’, onda sam znao da neće biti dobro. U ovoj zemlji se samo skandira“, podvukao je Božović i poželeo brz oporavak golmanu Pazaraca Mladenu Živkoviću, koji je doživeo ozbiljnu povredu lica nakon udarca napadača Zvezde Predraga Sikimića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)