U trendu

Dalas poražen, Marjanović odličan

DALAS – Los Anđeles Klipersi savladali su Dalas 106:81 i izjednačili u plej-of seriji na 2:2. Maveriksima nije pomogla ni veoma dobra igra Bobana Marjanovića koji je za 15 minuta upisao 12 poena i šest skokova.

Kliperse je do pobede vodio tandem Kavai Lenard – Pol Džordž. Lenard je postigao 29 poena uz 10 skokova, a Džordž je meč završio sa 20 poena i devet skokova.

Otežavajujća okolnost za Dalas bila je činjenica da je njihov najbolji igrač Luka Dončić nastupio uprkos bolovima u vratu. Dončić je ubacio 19 poena, ali uz slab šut iz igre 9-24.

Fantastični trio Bruklina – Kevin Durent, Kajri Irving i Džejms Harden, doneo je pobedu Netsima nad Bostonom od 141:126 i vođstvo u plej-of seriji od 3:1. Pomenuti trio ukupno je ubacio 104 poena, a najefikasniji bio je Durent sa 42 poena. Irving je postigao 39 uz 11 skokova, a Harden 23 uz 18 asistencija.

Kod Bostona, usamljen je ostao Džejson Tejtum koji je zabeležio 40 poena, a meč u dupke punom TD Gardenu obeležio je incident, koji bi ranijih godina bio nezamislivi za američke parkete. Jedan od gledalaca je na kraju utakmice gađao Irvinga, koji je svojevremeno branio boje Seltiksa, flašicom vode. Izgrednik je ubrzo nakon toga uhapšen.

Feniks je uspeo da napravi brejk u Los Aneđelesu, pobedi Lejkerse 100:92 i izjednači u seriji na 2-2. Ključna je bila odluka trenera Sansa Montija Vilijamsa da, na insistiranje Krisa Pola pre utakmice, dozvoli sjajnom pleju da zaigra uprkos povredi ramena.

Pol je postigao 18 poena, imao je i devet asistencija, a njemu uz rame bili su Buker i Krauder sa po 17 poena. Sansi su iskoristili činjenicu da Entoni Dejvis zbog povrede nije igrao u drugom poluvremenu i zabeležili su prvi trijumf u plej-ofu na svom terenu posle 11 godina.

U redovima Lejkersa najbolju partiju pružio je Lebron Džejms sa 25 poena, 12 skokova i šest asistencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar