Damir Mikec vicešampion sveta vazdušnim pištoljem

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec osvojio je danas srebrnu medalju vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Bakuu.

Mikec je aktuelni evropski prvak vazdušnim pištoljem, osvajač srebra ovim oružjem na prethodnim Olimpijskim igrama, a sada, prvi put, i svetski vicešampion. On je do srebra stigao sa pogođenih 240,8 krugova.

Njemu je odličje u Bakuu treća pojedinačna medalja na svetskim prvenstvima, ali je prethodne dve osvojio u neolimpijskoj disciplini – MK pištolj slobodnog izbora (zlato i srebro).

„Medalja u pojedinačnom takmičenju na Svetskom prvenstvu je jedino odličje vazduđnim pištoljem koje mi je nedostajalo u karijeri. Presrećan sam što sam ispunio cilj, osvojio medalju koju sam mnogo želeo“, rekao je Mikec, prenosi Streljački savez Srbije.

„Sem toga, to sam postigao na strelištu koje mnogo volim i na kome sam ostvario mnogo uspeha od 2015. godine kada sam ovde u Bakuu postao šampion Evropskih igara i vazdušnim i malokalibarskim pištoljem“, dodao je on.

Zlato je osvojio Kinez Boven Žang (244,3), dok bronza pripala Bugarinu Kirilu Kirovu (215,7).

Uz Mikeca, Srbiju su predstavljali Dimitrije Grgić i Duško Petrov, koji su se našli u sredini pasmana, na 61. i 65. mestu. Srbija je ekipno osvojila 10. poziciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.