Dan žalosti u Italiji: Nacija plače, legende fudbala kažu – „Oterajte mumije iz saveza“

Italija se danas probudila u suzama nakon masovne neprospavane noći njenih žitelja.

Fudbaleri, stalni učesnici Mundijala, nisu se plasirali u Rusiju i sada će globalnu smotru „najvažnije sporedne stvari na svetu“ gledati samo preko malih ekrana.

Mediji su „razapeli“ fudbalere i stručni štab uz naslove tipa: „Katastrofa“, „Jadni smo i bedni“, „Apokalipsa“ ili „Smrt u Milanu“.

Bivši fudbaleri oštro su kritikovali Fudbalski savez Italije i verovatno od danas bivšeg selektora Đanpjera Venturu.

„Svetsko prvenstvo nije izgubljeno juče, već pre 15 godina kada su oni koji vode naš fudbal počeli da ulažu u strane promašaje i tako ukrali mesta našim igračima. Dali smo im slavu zahvaljujući italijanskim trenerima, koji su i dalje najbolji na svetu. Sada se nadam da ćemo dotaći dno i krenuti u reforme našeg fudbala. Zbogom mumijama koje kontrolišu italijanski fudbal, stigao je prostor za mlade“, objavio je Paolo Kanavaro na svom Instagram profilu.

Defanzivac Sasuola žali što golman Đanluiđi Bufon neće postati prvi učesnika šest Mundijala.

„Čast za velikog Bufona koji je izgubio veliku priliku. Uprkos tome što nije uspeo izašao je pred kamere, nadam se da su mu to poslednje suze zbog fudbala. Podržimo mladu Italiju koja dolazi, ovo je moralo da se dogodi kako bismo se probudili“, zaključio je Kanavaro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.