U trendu

Mala nacija velika košarkaška dominacija – Srbija – Australija: 87:61

02.00 – Pobeđena je i Australija! Srebro je obezbeđeno – zlato nije nedostižno.

Lepo reče Milica Dabović na tviteru:

Fenomenalna utakmica naše reprezentacije u polufinalu protiv Australije. Očekivali smo da će Srbija pobediti Australiju u polufinalu, pribojavali se za to, ali igleda nismo imali razloga.  U ovoj utakmici, polufinale Olimpijskih igara odigrati u ovakvom stilu to mogu samo košarkaški vanzemaljci kakvi su izgleda naši košarkaši. Prvu četvrtinu završili smo sa samo 5 primljenih koševa. Drugu četvrtinu ove utakmice odigrali su za udžbenike, kada su i prelomili tok ove utakmice. Odbranom svog koša dotukli su kengure koji su tada postigli još 8, odnosno ukupno 14 u prvom poluvremenu. Primili smo manje koševa nego što se igra minuta u prvom poluvremenu. 35:14. Kakva partija!

https://twitter.com/nenetuittero/status/766785582001336320

Ni u trećoj četvrtini Srbija se nije zaustavila, razlika je nastavila da raste, tako da je na startu poslednje četvrtine iznosila i 30 poena. Selektor Đorđević, je to iskoristio da do kraja meča rasporedi minutažu i sačuva svežinu tima za finale i novi okršaj sa Amerikancima.

Na kraju ubedljivom pobedom od 87:61, 26 poena razlike, naša reprezentacija zakazala je meč u finalu sa reprezentacijom SAD koja je u drugom polufinalu savladala Španiju. Možemo samo da budemo ponosni na ove momke, bez obzira kako prođu u finalu. Napred Srbija, navijajmo u finalu. Zašto ne bi priredili iznenađenje u finalu! Imamo i mi Drim tim, a naročito selektora Drim tima, Sašu Đorđevića.

https://twitter.com/nenetuittero/status/766781320420655104

19.45 – Košarkaši Srbije protiv Australije igraju polufinale Olimpijskih igara. Protivnik „Orlova“ u Brazilu doživeo je samo poraz od Amerikanaca, a u grupnoj fazi bio je bolji od našeg tima. Meč počinje tačno u ponoć, direktan prenos je na RTS 1, a mi ćemo pratiti kretanje rezultata uživo.

15.58 – Muški četverac u kajaku plasirao se u A finale i boriće se za medalje u disciplini K4 na 1.000 metara na Olimpijskim igrama u Riju. Naš četvorosed u sastavu Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić i Vladimir Torubarov zauzeo je treću poziciju u polufinalu u vremenu od 2:59.636, iza posade Portugalije i Australije. Plasman u A finale obezbedile su po tri najbolje posade iz dve polufinalne trke. Finalna trka u ovoj disciplini na programu je sutra od 15.12.

15.46 – Srpski četvorosed u sastavu Olivera i Nikolina Moldovan, Milica Starović i Dalma Benedek-Ružičić plasirale su se u B finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru pošto su u polufinalnoj grupi zauzele peto mesto. Naše dame su do cilja stigle u vremenu 1:38.398 i zauzele peto mesto.

15.13 – Reprezentativac Srbije u kajaku Marko Novaković nije uspeo da se plasira u A finale u jednosedu na Olimpijskim igrama u Riju. On je dugo bio na trećem mestu u trci, ali je u finišu posustao i za tri hiljaditinke završio na petoj poziciji, zbog čega je ostao bez borbe za medalje.

14.46 – Srpski četvorosed u sastavu Olivera i Nikolina Moldovan, Milica Starović i Dalma Benedek-Ružičić plasirale su se u polifinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru pošto su u drugoj kvalifikacionoj grupi zauzele šesto mesto. Srpske kajakašice zauzele su sedmo mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi, ali su se plasirale u polufinale, jer su propizicije takve da samo prvoplasirana posada ide u A finale, dok sve ostale idu direktno u polufinale.

Naše dame trku su izveslale u vremenu 1:39.316.

14.15 – Srpski kajakaš Marko Novaković plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru pošto je u disciplini K-1 200m zauzeo treće mesto u trećoj kvalifikacionoj grupi. Srpski kajakaš Marko Novaković zauzeo je treće mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi. Novaković je stazu dugu 200 metara izveslao u vremenu 34.938.

Današnji dan za srpske sportiste na Olimpijskim igrama u Riju biće znatno „mirniji“ nego nekoliko prethodnih, a nastupiće samo takmičari u brzom hodanju, kajakaši i na kraju košarkaši.

Od 13 sati startuje trka u brzom hodanju na 50 kilometara, a Srbija će imatu trojicu predstavnika – Predraga i Nenada Filipovića, kao i Vladimira Savanovića.

Sat kasnije, od 14, na redu su kvalifikacije u kajaku, a Srbija će imati tri posade – Marko Novaković u disciplini K1-200 metara, zatim četverac Nikolina i Olivera Moldovan, Milica Starović i Dalma Benedek-Ružičić u disciplini K4-500 metara i muški četverac Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić i Vladimir Torubarov u disciplini K4-1000 metara.

Ipak, šlager dana biće polufinale košarkaškog turnira između Srbije i Australije, tačno u ponoć, u borbi za finale i najmanje srebrnu medalju.

Satnica današnjih nastupa naših takmičara:

13.00 – atletika – 50km brzo hodanje: P. Filipović, N. Filipović, Savanović

14.14 – kajak (m) K1 – 200m: Novaković – kvalifikacije

14.44 – kajak (ž) K4 – 500m: O. Moldovan, N. Moldovan, Ružičić Benedek, Starović

14.59 – kajak (m) K4 – 1.000m: Tomićević, Zorić, Torubarov, Pajić

15.07 – kajak (m) K1 – 200m: Novaković – polufinale

15.37 – kajak (ž) K4 – 500m: O. Moldovan, N. Moldovan, Ružičić Benedek, Starović – polufinale

15.51 – kajak (m) K4 – 1.000m: Tomićević, Zorić, Torubarov, Pajić – polufinale

00.00 – košarka (m) – polufinale – Srbija – Australija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.