U trendu

Danilović ne daje ostavku: Nije debakl, ali je neuspeh

BEOGRAD – Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KS S) Predrag Danilović rekao je da ne želi da podnese ostavku na tu funkciju posle petog mesta reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kini.

Na pitanje novinara da li namerava da podnese ostavku, Danilović je glasno odgovorio ne.

„Pogrešili smo, naravno da je neuspeh. Nije debakl, ali je neuspeh. To gde smo pogrešil, to nije pitanje za KS S“, rekao je Danilović na konferenciji za medije u Kući košarke.

On je demantovao pisanje pojedinih medija da je u svađi sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem i generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem.

„Zna se moj način rada i razmišljanja kako bi trebalo da se ponaša, kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Pošto sam načuo da je lakše doći do Kim Džon Una nego do mene, kao i da sam sa u svađi sa selektorom Đorđevićem i Tomaševićem, morao sam da reagujem. Svako moje obraćanje bilo bi narušavanje autoriteta. Doljno iskustva imam i pameti, kako kažu moji iz Hercegovine „Nije budala svaki dan blesav“. Nikakav konflikt nije bio, niti sam bilo šta rekao“.

Danilović se zahvalio Đorđeviću na svemu što je uradio kao selektor i najavio da neće naprasno da izabere njegovog naslednika.

„Hvala Saletu na svemu sto je uradio, dao je mnogo za srpsku košarku kao igrač i trener. Jedan rezultat, koji je neuspeh, ne bi trebalo da dovode u pitanje njegovu stručnost“.

Danilović kaže da će odluka o novom selektoru biti doneta za najviše dva meseca.

„Ozbiljni smo ljudi, Savez je stabilan. Nećemo da sečemo preko kolena“, rekao je Danilović.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike