U trendu

Darko Udovičić na čelu Organizacionog odbora SP u rvanju

BEOGRAD – Pomoćnik ministra za omladinu i sport Darko Udovičić izabran je danas za predsednika Organizacionog odbora Svetskog prvenstva u rvanju koje će se održati u Beogradu od 10. do 18. septembra.

Na konstitutivnoj sednici u Palati Srbije za direktora takmičenja izglasan je generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić, a tehnički sekretar je Dušica Kovačević, sekretar RS S.

Organizacioni odbor čine predstavnici najvažnijih institucija kao što je Davor Štefanek, olimpijski šampion u rvanju iz Rija 2016. i predsednik Sportskog saveza Srbije, Olimpijski komitet Srbije predstavlja generalni sekretar Đorđe Višacki, a grad Beograd član Veća za sport Goran Spasojević.

Članovi su i načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakičević i načelnik uprave policije Dejan Bojović, koji se nalaze na čelu štaba MUP-a za organizaciju ovog velikog događaja.

Članovi su i predstavnici Rvačkog saveza Srbije predsednik Željko Trajković, potpredsednik Rajko Baltić i ččlan predsedništva Dragan Vulešević.

Predsednik Nadzornog odbora je selektor reprezentacije za veterane i bivši rvač Savo Zatezalo, dok je za predsednika Komisije za javne nabavke izabran Zvonko Popović.

Na sastanku je usvojen Pravilnik o radu Organizacionog odbora za Svetsko prvenstvo za seniore.

„Organizacioni odbor ima pred sobom ozbiljan zadatak organizovanja istorijskog sportskog događaja koji će se održati u našoj zemlji od 10. do 18. septembra. U Odboru se nalaze ozbiljni ljudi sa dugogodišnjim iskustvom u pripremama i sprovođenju ovako velikih sportskih takmičenja. Želeo bih da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta Vlade Srbije na velikoj i izuzetno značajnoj podršci, gradu Beogradu i Vladi Republike Srbije“, izjavio je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.