U trendu

De Brujne: Fifin predlog nije loša ideja

Belgijski reprezentativac Kevin De Brujne rekao je danas da predlog Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) o održavanju Svetskog prvenstva na dve godine „nije loša ideja“.

Fifa i njen šef programa globalnog razvoja fudbala Arsen Venger predvode konsultacije o novom kalendaru medjunarodnih takmičenja od 2024. godine.

Oni žele da se Svetsko prvesntvo održava na dve godine, ali se tome protive brojni selektori, treneri, igrači, navijači i fudbalske organizacije medju kojima pre svih Evropska fudbalska unija (Uefa).

„Na početku sezone sastao sam se sa Fifom i Vengerom da objasne šta žele da urade. Da bi se tako nešto uradilo, Savezi svih zemalja, Uefa i Fifa moraju da koordiniraju. Svi moraju da rade zajedno. Ja sam insistirao na drugoj stvari, rekao sam da moraju da naprave ozbiljan period odmora za nas igrače, na kraju sezone“, rekao je De Brujne agenciji Belga, preneo je Skaj.

„Ideja sama po sebi nije loša, sve dok svi rade zajedno“, dodao je fudbaler Mančester sitija.

Protiv predloga su klubovi Premijer lige, Evropska klupska asocijacija i Evropske lige.

Predsednik Fife Djani Infantino zakazao je za 20. decembar onlajn sastanak članica svetske kuće fudbala na kome će se ponovo razgovarati o predlogu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar