U trendu

Dejan Stanković

Dejan Stanković rođen je 11. septembra 1978. godine u Beogradu. Fudbal je sport kojim se bavi od detinjstva i u kom je do danas, iako je još uvek veoma mlad igrač, imao velike uspehe.

Njegovi prvi uspesi u profesionalnoj karijeri vezuju se za Crvenu zvezdu. Iako je godinama bio nosilac igre, njegovo ime je duže vreme bilo u senci popularnih špic igrača kluba iz Beograda. Poslednja godina koju je proveo u Crvenoj zvezdi donela mu je nacionalnu slavu kakvu je zaslužio mnogo ranije.

Odlaskom u rimski Lacio stvorio je u Italijanskoj ligi čuveni jugoslovenski tandem sa Sinišom Mihajlovićem. Sa Laciom i Crvenom zvezdom osvojio je nekoliko nacionalnih trofeja. Uvek je bio jedan od najistaknutijih igrača u timu, a često i strelac presudnih golova na utakmicama.

Imao je i puno nastupa i u dresu reprezentacije, sa kojom je igrao na Evropskom i Svetskom prvenstvu i za koju je postigao i nekoliko golova.

Ovaj atletski građen fudbaler privlačio je pažnju medija, ali im je često bio nedostupan. Veren je i živi sa porodicom u Italiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.