U trendu

Dejli mejl: Od deportovanog do dominantnog, Đoković izjednačio rekord Nadala

BEOGRAD – Svi svetski mediji preneli su vest da je Novak Đoković po deseti put u karijeri osvojio Australijan open i da je na taj način srpski teniser stigao do 22. grend slem trofeja u karijeri.

Đoković je danas u finalu u Melburnu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

„Od deportovanog do dominantnog: Emotivni Novak Đoković izjednačio rekord Rafaela Nadala od 22. grend slem titule, pošto je osvojio desetu krunu na Australijan openu“, prenosi britanski „Dejli mejl“.

„Gardijan“ na naslovnoj strani prenosi vest da je Đoković trijumfovao u Melburnu i podseća na izjavu srpskog tenisera da mu je ovo najveća pobeda u životu.

„Đoković pobedio Cicipasa u Melburnu i izjednačio rekord Nadala po broju osvojenih grend slem titula“, tvrdi „Bi-Bi-Si (BBC)“.

Na naslovnoj strani časopisa „San“ nalazi se slika Đokovića sa pobedničkim peharom iz Melburna, a na drugoj fotografiji je srpski teniser sa suzama u očima. „Top Đok“ stoji na naslovnoj strani „Sana“.

Rojters tvrdi da je Đoković nadmašio rekord Rodžera Federera po broju osvojenih titula i izjednačio se sa Nadalom. Srpski i španski teniser imaju po 22. osvojene grend slem titule.

Američki „I-Es-Pi-EN (ESPN)“ podseća da je Đoković po deseti put u karijeri osvojio Australijan open, pošto je finalu u tri seta pobedio Cicipasa.

„Đoković osvojio rekordni, deseti Australijan open i preuzeo prvo mesto na listi najboljih tenisera sveta“, navodi „Si-En-En (CNN)“.

„Đoković osvojio Australijan open i izjednačio rekord Nadala sa 22. osvojena grend slem trofeja“, podseća španska „Marka“.

„Nadal je zbog povrede propustio turnir u Melburnu. Španac se nada da bi mogao da odbrani titulu na Rolan Garosu, dok je Đoković favorit na Vimbldonu“, prenosi „Marka“.

Nemački „Bild“ hvali igru srpskog tenisera u Australiji i podseća da je Đoković pobedom protiv Cicipasa izjednačio Nadalov rekord.

„Đoković je stigao Nadala, a već na Rolan Garosu može da se kruniše kao najbolji teniser svih vremena“, ističe „Bild“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar