Dejo: Glavni problem reprezentacije Srbije – beogradski splavovi

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević uveren je da će njegov nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde, Dragan Stojković Piksi, zavesti red kao novi selektor reprezentacije Srbije.

– Ako neko može da obuzda igrače, onda je to Piksi, rekao je legendarni Dejo i dodao:

– On je pravi čovek da reprezentativcima probudi patriotizam i osećaj privrženosti zemlji. Rekao bih da to Srbija sada nema. Jer da ima, uz kvalitet igrača koji poseduje, sigurno bi se plasirala na Evropsko prvenstvo. Beograd ima mnogo splavova, možda su oni glavni problem reprezentacije Srbije. Ako Piksi ne može da se nametne autoritetom i reši pitanje discipline na svim nivoima, onda ne znam ko bi mogao. Takođe, Piksi ne dozvoljava mešanje u posao. Kod njega ne prolaze one fore: Ovaj mora da igra zbog menadžera – rekao je Savićević, a prenose regionalni mediji.

O Piksiju je rekao da je podjednako dobar i kao igrač i kao trener.

– Nema potrebe da vučemo paralelu između Piksija igrača i Piksija trenera. Dobar je u svom poslu, zna se da kod njega mora da bude gvozdena disciplina. U klubu je lakše uspostaviti red. U reprezentaciji je to teže, posebno što igrači na okupljanje nekada gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice – zaključio je dvostruki osvajač Lige šampiona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.