U trendu

Dejvis novac od plasmana na SP donirao u humanitarne svrhe

MINHEN – Fudbaler minhenskog Bajerna Alfonso Dejvis (22) saopštio je danas da je sav novac od nagrade za plasman na Mundijal u Kataru sa selekcijom Kanade donirao u humanitarne svrhe.

„Kanada je dala dom mojoj porodici i meni i dala nam mogućnost za bolji život. To mi je omogućilo da ostvarim svoje snove. Velika je čast igrati za Kanadu i želim da joj se odužim. Zato sam odlučio da doniram sav novac od nagrade za plasman na Svetsko prvenstvo u dobrotvorne svrhe“, napisao je Dejvis na svom Tviter profilu.

Brzonogi levi bek poreklom je iz Liberije, a rođen je u izbegličkom kampu u Gani 2. novembra 2000. godine. Njegovi roditelji 2005. su emigrirali u Kanadu bežeći od rata u Liberiji i naselili su se u Edmontonu.

Dejvis je profesionalnu karijeru počeo u Vankuveru iz kog se 2018. preselio u Minhen, gde je najpre igrao za drugi tim Bajerna.

Od 2019. standardni je prvotimac Bavarskog giganta. Za selekciju Kanade Dejvis je odigrao 32 utakmice i postigao 12 golova.

Kanada će nastupiti na Svetskom prvenstvu posle 36 godina posta, a u Kataru će se takmičiti u F grupi sa Belgijom, Marokom i Hrvatskom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar