U trendu

Del Potro se oprostio: Nemam snage da nastavim

BUENOS AJRES – Argentinski teniser Huan Martin Del Potro poražen je na startu turnira u Buenos Ajresu od zemljaka Federika Delbonisa 6:1, 6:3 i završio karijeru.

Del Potro se vratio na teren posle dve i po godine pauze zbog povrede, a kako je ranije najavio hteo da tačku na igračku karijeru stavi na terenu.

„Mnogo sam uložio da se vratim, ali nemam snage da nastavim. Previše sam patio, moram da stavim zdravlje u prvi plan, da dovedem život u red. Ako uspem da rešim problema sa kolenima, ko zna, možda pokušam da se vratim još jednom“, izjavio je emotivni Argentinac koji nije mogao da sakrije suze u finišu meča.

Najveći uspeh u karijeri ostvario je osvajanjem US Opena 2009. godine, kada je u finalu pobedio Rodžera Federera, a ukupno je osvojio 22 titule.

Navijači u Srbiji najviše će ga pamtiti po tome što je dva puta sprečio Novaka Đokovića na putu do medalje na Olimpijskim igrama – pobedio ga je u meču za bronzanu medalju u Londonu 2012, kao i na startu olimpijskog turnira u Riju 2016. godine, kada je stigao do finala i osvojio srebro.

Najbolji „renking“ bilo mu je treće mesto u avgustu 2018. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.