U trendu

Desetar Vojske Srbije Ristić oborio Ginisov rekord

Desetar Srđan Ristić iz sastava 2. skladišnog bataljona Centralne logističke baze Vojske Srbije u subotu je u hali „Park“ u Kragujevcu, uradio 2.370 sklekova, postigavši time novi Ginisov svetski rekord u disciplini „sklekovi za jedan sat“.

Rekordu je prisustvo predstavnik Generalštaba Vojske Srbije, kolege iz jedinice, članova kluba borilačkih veština i mnogobrojni građani.

Tridesetčetvorogodišnji Srđan Ristić se za ovaj poduhvat pripremao dugo i kako i sam kaže prezadovoljan je krajnjim ishodom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Ostavrio se moj san Uradio sam 2.370 sklekova za sat vremena, što je više od aktuelnog Ginisovog rekorda. Naporno sam vežbao i ovo je kruna mog rada. Moram napomenuti da sam večeras u nekim trenucima imao probleme sa disanjem, ali da su jaka volja i motivacija bili jači. Uspeo sam da se izborim sa ovim problemom“, kazao je Ristić.

Kako je dodao, veliku podršku u toku priprema predstavljali su njegova porodica, trener Čedomir Jovanović, kolege iz jedinice, Centralne logističke baze i sponzori, kojima je na tome zahvalio.

„U narednom periodu planiram da nastavim sa treniranjem i da se pripremim za novi rekord, ovog puta u disciplini “zgibovi“. Zahvalio bih svima koji su večeras došli da me podrže. Takođe, iskoristio bih priliku da mlađoj populaciji poručim da više vremena provode u prirodi, baveći se sportom i da je uz jaku volju, motivaciju i disciplinovanost svaki cilj dostižan“, izjavio je Ristić, navodi se u saopštenju.

Desetar Srđan Ristić je u Vojsci Srbije od 2004. godine. Započeo je u Gro­šni­ci, u 24. bata­ljo­nu za spe­ci­jal­na dej­stva, posle čega je 2007. godine raspoređen u Kralje­vu.

Od 2009. godi­ne Ristić je pripadnik Cen­tral­ne logi­stič­ke baze. Sportom se aktivno bavi od srednje škole.

Sa sklekovima se prvi put susreo u petom razre­du osnov­ne ško­le, na fizič­koj pro­ve­ri. Postavivši svo­je­vr­sni rekord ško­le, nije ni slutio da će u budućnosti postati svetski rekorder u ovoj disciplini, dodaje se u saopštenju.

Prema Ginisovim propozicijama, rekorder u nekoj od disciplina postaje se na dva načina: dolaskom komisije ili snimanjem same aktivnosti kamerama prema ustanovljenim pravilima, za šta se i sam Ristić odlučio.

Nakon prosleđivanja materijala i verifikacije snimka od strane Ginisove komisije, Vojska Srbije će u svojim redovima dobiti „svetskog broja jedan” u sklekovima, disciplini koju krasi izdržljivost u snazi, dodaju iz Ministarstva odbrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.