U trendu

Direktor razotkrio nečasne radnje sprovedene protiv Đokovića

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, otkrio je šta se stvarno dešavalo pred početak turnira, a tiče se optužbi na račun srpskog tenisera Novaka Đokovića.
Tajli se u intervjuu za „Sportsdej“ prisetio Đokovićevog pisma upućenog australijskim vlastima, u kojem ih je zamolio da razmotre nekoliko opcija kojima bi se pomoglo teniserima i teniserkama koji su u strogom karantinu.

Mnogi su opleli po Novaku prvenstveno zbog toga što su mediji ovu informaciju preneli kao Novakov zahtev, a ne molbu.

„Đoković mi je privatno poslao poruku putem ‘Vocapa’ tokom karantina u Adelejdu u tri ujutru. Imao je mnogo ideja kako bi se pomogle 72 osobe koje su bile u izolaciji u karantinu, od kojih pola nije bilo praktično i realno, a pola je bilo moguće“, rekao je Kreg Tajli.
Vest o tome da je Novak pred čelnike Australije izneo zahteve potekla je od španskog lista „Marka“. Ispostavilo se da su informacije koje su imali tačne, ali je priroda Novakovog pisma potpuno pogrešno prenesena.

Australijski funkcioner tvrdi da je neko najboljem teniseru sveta radio iza leđa.

„Nakon toga je ili neko iz njegovog tima ili neko iz ATP namerno pustio te informacije u javnost, pa je onda ispalo kao da je on imao listu zahteva, što je verovatno bila nepoštena kritika jer smo mi samo imali otvoren dijalog“, objasnio je Tajli.

​Srpskog tenisera strani mediji osporavaju već neko vreme, što zbog organizovanja Adrija tura, što zbog konstantne borbe protiv „establišmenta“, što o stvarima koje nikada nije rekao…

Tajli ističe da su kritike upućene prema Novaku često neosnovane.

„Što se tiče mojih privatnih razgovora sa njim, uvek je sve bilo veoma dobro. Mislim da ga nikada nisam video u ovako dobrom stanju, iako je prolazio kroz mnogo stresa i iako su ga mnogi ‘šutirali’“, kazao je Tajli i podvukao:

„Mislim da on jednostavno pokušava da pomogne drugima, ali da ne pogodi uvek pravi ‘tajming’. Na kraju krajeva, on je neverovatan sportista“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)