U trendu

Đerar Pike otkrio: Bojan Krkić odlučio da se penzioniše

BARSELONA – Nekadašnji španski reprezentativac Bojan Krkić Perez objaviće u četvrtak da prekida igračku karijeru, prenose španski mediji.

Fudbalski klub Barselona organizovaće za dva dana svečanost u čast Krkića, koji je odlučio da se penzioniše. Španski mediji tvrde da je bivši fudbaler Barselone Đerar Pike otkrio u jednoj emisiji da Krkić planira da prekine igračku karijeru.

Krkić (32) je rođen 28. avgusta 1990. godine u Španiji, a sin je bivšeg srpskog fudbalera Bojana Krkića, koji je nekada igrao za OFK Beograd, Sutjesku, Rijeku i niški Radnički.

Bojan Krkić Perez je ponikao u Barseloni, a za prvi tim katalonskog kluba debitovao je sa 17 godina i 19 dana. On je za prvi tim Barselone odigrao 163 utakmice i postigao je 41 gol. Sa Barselonom je osvojio 10 trofeja, ali nije ispunio očekivanja zbog čega je 2011. napustio ekipu sa „Nou Kampa“. On je potom igrao za Romu, Milan, Ajaks, Stouk, Majnc, Alaves, Montreal i Visel Kobe. Krkić je pre nekoliko nedelja raskinuo ugovor sa japanskim klubom.

Krkić je prošao omladinske selekcije Španije, a za prvi tim „crvene furije“ odigrao je samo jedan meč.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.