U trendu

Djoković i 18. put bolji od Monfisa za treće kolo Madrida

Najbolji teniser sveta Novak Djoković plasirao se u treće kolo masters turnira u Madridu pošto je danas pobedio Francuza Gaela Monfisa sa 6:3, 6:2.

Djoković je zadržao maksimalni učinak protiv Monfisa, pošto je ovo bila njegova 18. pobeda u isto toliko duela protiv Francuza.

Do 18. trijumfa protiv trenutno 21. igrača sveta stigao je posle sat i 27 minuta igre i meča u kojem je iskoristio sve tri brejk lopte koje je imao i spasio svih pet sa kojima se suočio.

Srpski teniser je, takodje, ovom pobedom obezbedio ostanak na prvom mestu na ATP listi i naredne nedelje kada će započeti 369. sedmicu na vrhu svetskog tenisa.

U prva dva gema današnjeg meča teniseri su bili sigurni na svoj servis, u trećem je Djoković spasio dve brejk lopte, nakon čega je pri rezultatu 2:2 i 40:40 meč na prekinut na pola sata zbog kiše.

Kad je nastavljen, Djoković je prvo spasio još jednu brejk loptu, a potom je iskoristio svoju prvu na meču i poveo sa 4:2. Taj jedan brejk je bio dovoljan srpskom teniseru da povede sa 1:0 u setovima.

Drugi set je dobro počeo po Djokovića, pošto je u trećem gemu uzeo brejk „sa nulom“, a pobedu je potvrdio novim brejkom u sedmom gemu.

Djoković će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Britanac Endi Marej i Kanadjanin Denis Šapovalov.

Ovo je Djokovićevo prvo učešće u Madridu posle 2019. godine kada je osvojio svoju treću titulu na ovom turniru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.