U trendu

Đoković ipak ide u Australiju? Objavljen dokaz (foto)

Srpski teniser Novak Đoković će se, prema svemu sudeći, naredne sezone takmičiti na ATP kupu i Australijan openu, objavili su organizatori reprezentativnog takmičenja.

ATP kup, reprezentativno takmičenje koje se igra neposredno pred Australijan open, objavilo je spisak potvrđenih učesnika, a među njima je Đoković.

Najbolji teniser planete i dalje zvanično nije otkrio da li će putovati u Australiju, nakon što su tamošnje vlasti za igranje na turnirima uveli obaveznu vakcinaciju.

„Prvi nosilac Srbija, predvođena najboljim igračem sveta Novakom Đokovićem, će biti u Grupi A, u kojoj se nalaze još i Norveška, Čile i Španija“, navedeno je u zvaničnom saopštenju ATP-a.

Iako se zvanična potvrda iz Novakovog tima i dalje čeka, objava Asocijacije jasno govori o njegovoj odluci, s obzirom učesnike ATP kupa određuje renking najboljeg prijavljenog igrača, pa Srbija ne bi mogla da se takmiči da nema Đokovića.

Najveću dokaz tome da će Novak učestvovati na Ozi openu i ATP kupu je to što je rok za prijavu bio u noći između ponedeljka i utorka po našem vremenu. Ipak, iako deluje da su šanse za tako nešto male, moguće je da srpski teniser u narednom periodu odustane od odlaska.

Ukoliko do veleobrta ne dođe, 34-godišnji teniser će učestvovati i na Australijan openu, gde će pokušati da dođe do rekordnog 21. Grend slem trofeja u karijeri, ukupno desetog u Melburnu, gde je već bolji nego iko ikada.

Direktor ATP kupa Tom Larner je izjavio da očekuje da se svi učesnici ATP kupa pojave i na Australijan openu.
Ovim je, takođe, potencijalno stavljena tačka na pitanje o tome da li je Đoković vakcinisan ili ne, ali istovremeno i dalje postoji mogućnost da su australijske vlasti dopustile i nevakcinisanima da učestvuju na turnirima uz strogi karantin koji će morati da prođu po dolasku.

Očekuje se da se najbolji srpski sportista svih vremena uskoro oglasi, kako je i najavio po završetku Dejvis kupa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)