U trendu

Đoković od sutra protiv „novog talasa“ (video)

U prvom kolu sa Hjeonom Čungom koji ga je zaustavio u Melburnu, do finala još šestorica mogućih rivala iz generacije devedesetih. – Krajinović protiv Hačanova

Novaka Đokovića od sutra, na tvrdim severnoameričkim terenima, očekuje potvrda vimbldonskog uzleta na travi. Jedini kanadski masters, osnovan pre 137 godina, predstavlja dobro mesto i realan test. U Torontu naš teniser, u stvari, brani titulu iz 2016, jer su muškarci prošle godine igrali u Montrealu, a u Torontu su bile žene, kao i svake neparne godine. Ova smena domaćina, da bi se zadovoljili ukusi u oba grada, predstavlja deo duge tradicije.

Sa četiri dosadašnje titule u Kanadi (2007, 2011, 201. i 2016), na omiljenoj podlozi i sa nabujalim samopouzdanjem, Đoković će za finale morati da se bori sa predstavnicima novog talasa, generacije rođene devedesetih, koja do prošle godine nije osvojila ni jedan masters, a sada već samo Aleksandar Zverev ima tri.

Prošle godine je ta generacija dominirala i na završnom ATP turniru, pri čemu je jedan od glavnih razloga za njihov proboj pad Đokovićeve forme. Kao deveti nosilac po trenutnom rangu, naš teniser neće imati prednost najbolje osmorice da bude slobodan u prvom kolu. Umesto laganog početka, predstoji mu podsećanje na neugodan poraz u četvrtfinalu Melburna i prilika za revanš Hjeonu Čungu (22), koji se ove godine probio među 20 najboljih na svetu, a trenutno je 23.

(Marjan Kovačević, „Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.