U trendu

Đoković osmi put u finalu Vimbldona, sa Kirjosom za titulu

LONDON – Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Britanca Kamerona Norija 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Meč je trajao dva sata i 36 minuta. Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i britanskog tenisera, a drugi trijumf Đokovića.

Đoković će u nedelju od 15 sati igrati za sedmu titulu na Vimbldonu protiv Australijanca Nika Kirjosa, koji je do finala stigao pošto se Španac Rafael Nadal povukao sa turnira zbog povrede.

Srpski teniser će igrati osmo finale Vimbldona, a boriće se za svoj 21. grend slem trofej. Đoković će protiv Kirjosa igrati svoje 32. grend slem finale. Srpski teniser je ovim trijumfom postao igrač sa najviše grend slem finala u istoriji tenisa.

Đoković i Kirjos odigrali su dva međusobna duela u karijeri i to još 2017. godine, a oba puta je slavio australijski teniser. Kirjos će igrati svoje prvo grend slem finale.

Pobeda nad Norijem bila je Đokovićeva 27. uzastopna na Vimbldonu, gde nije izgubio od 2017. godine.

Đoković je Vimbldon osvajao 2011, 2014, 2015, 2018, 2019. i 2021. godine, a izgubio je samo jedno finale i to 2013.

Nori je na startu prvog seta napravio brejk, ali je Đoković odmah uzvratio ribrejkom. Srpski teniser je poveo 2:1. Britanac je potom briljirao na terenu, osvojio je pet uzastopnih gemova i poveo 1:0 u setovima.

Đoković je lako osvojio prvi gem u drugom setu, a Nori je uzvratio. Srpski teniser je poveo 2:1, a onda je u narednom gemu imao brejk loptu. Međutim, britanski teniser je uspeo da se izvuče i izjednači na 2:2. Đoković je u šestom gemu imao dve brejk lopte, ali nije iskoristio nijednu. Srpski teniser je potom napravio brejk u osmom gemu, a onda je na svoj servis stigao do 6:3 i 1:1 u setovima.

Đoković je već na startu trećeg seta napravio brejk, a onda je nastavio sa dobrom igrom u nastavku meča. Srpski teniser je potom još jednom oduzeo gem na servis protivnika i stigao do 5:1. Nori je smanjio na 5:2, ali je Đoković lako došao do 6:2 i 2:1 u setovima.

Srpski teniser je brejkom otvorio četvrti set. Đoković je zatim na svoj servis potvrdio brejk. Nori je imao veliku podršku navijača sa tribina, ali je srpski teniser stigao do 3:1. Đoković u petom gemu nije iskoristio četiri brejk lopte, a Nori je uspeo da se izvuče i da smanji na 3:2. Treći igrač sveta je potom sigurnom igrom održao prednost od dva gema i zasluženo je stigao do plasmana u finale Vimbldona gde će braniti titulu protiv Nika Kirjosa.

Vimbldon se igra za nagradni fond od 40,35 miliona funti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.