U trendu

Đoković posle pobede: Proveo sam mnogo vremena u planini sa vukovima

Novak Đoković je savladao Denisa Kudlu sa 6:4, 6:3, 7:6(7), a nakon meča je bio sjajno raspoložen i iskren, te je publici i spikeru objasnio otkud mu ta ogromna želja za pobedom i kako ga je odrastanje u Srbiji oblikovalo kao igrača.

„To je karakteristično za svakog profesionalnog sportistu, bar bi tako trebalo da bude. Odustajanje nikada nije opcija, trudite se da date maksimum na terenu kada igrate na jednom od najvećih turnira na svetu, sanjao sam da igram ovde kao dete.“

Objasnio je odakle mu ta želja za pobedama.

„Odrastao sam u teškim vremenima u mojoj zemlji. Odustajanje nije nikada opcija za mene ili bilo kog u mojoj porodici. Morali smo da se vratimo osnovama da bi preživeli. To je ojačalo moj karakter. Proveo sam mnogo vremena u planini sa vukovima, to je moja vučja energija. Zapravo se ne šalim“, rekao je Đoković i aludirao na vreme provedeno na Kopaoniku.

Spiker je objasnio da će Novak čak 55. put igrati u četvrtom kolu i sa još jednom pobedom će stići i do četvrtfinala po 54. put.

„Ništa se ne događa tek tako, morate to da zaslužite. Ja imam sholistički pristup u svom životu i sve što radite utiče na život i kakva ste osoba i kakav ste sportista. Ne brojim svaku brojku i sve što se zapisuje, to je posao mog tima, ja pokušavam da budem u trenutku u kom se nalazim i da igram meč po meč.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)