U trendu

Đoković se nada da će njegov otac biti u loži za finale Australijan opena

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas u Melburnu da mu je žao što njegov otac nije prisustvovao današnjem polufinalu Otvorenog prvenstva Australije i da se nada da će biti u loži za nedeljno finale.

„Nije mi bilo prijatno što nije bio u loži tokom polufinala. Nadam se da će biti tu za finale“, rekao je Đoković.

Srđan Đoković nije prisustvovao današnjem polufinalu u kojem je njegov sin pobedio Amerikanca Tomija Pola i plasirao se u svoje deseto finale Australijan opena.

Otac srpskog tenisera dobio je oštre kritike pošto se u sredu posle meča četvrtfinala u Melburnu, koji je njegov sin dobio protiv Rusa Andreja Rubljova, slikao sa navijačem koji je nosio zastavu sa likom predsednika Rusije Vladimira Putina.

U saopštenju koje je poslao organizatorima prvog grend slem turnira u sezoni, Srđan Đoković naveo je da neće prisustvovati meču, dok je ukrajinski ambasador zatražio da mu se ukine akreditacija.

„Žalosno je što je došlo do pogrešnog tumačenja. Moj otac je, kako je objasnio, posle svakog meča išao da pozdravi moje navijače, da im zahvali i da se slika sa njima“, rekao je Novak Đoković.

„Sve je počelo lošim prevodom njegovih reči u nekim medijima“, dodao je srpski teniser i istakao da „nije bilo namere da se podrži bilo kakav rat“.

Đoković je ponovio i reči koje je njegov otac upotrebio u saopštenju objašnjavajući da neće prisustvovati polufinalu.

„Naša porodica je prošla kroz strahote rata i sve što želimo je mir“, napisao je Srđan Đoković.

Novak Đoković se plasirao u svoje deseto finale Australijan opena i za desetu titulu u Melburnu igraće u nedelju od 9.00 protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Pobednik tog finala biće novi svetski broj jedan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar