U trendu

Djoković se oglasio prvi put posle usvojene žalbe Federalnog suda

Najbolji teniser sveta Novak Djoković oglasio se putem društvenih mreža, prvi put posle današnje presude Federalnog suda u Melburnu, kojom se poništava odluka Vlade Australije o ukidanju vize srpskom igraču.

„Zadovoljan sam i zahvalan sam što je sudija poništio odluku o ukidanju vize. Uprkos svemu što se desilo, želim da ostanem i pokušam da se takmičim na Australijan openu. Ostajem fokusiran na to. Došao sam ovde da igram na jednom od najvažnijih turnira koje imamo, pred neverovatnim navijačima“, napisao je Djoković na svom Tviter nalogu.

Djoković je takodje podelio sliku, na kojoj se vidi kako sa svojim timom trenira u Rod Lejver areni.

On je u sredu uveče po lokalnom vremenu doputovao u Melburn, posle dobijanja medicinskog izuzeća za učešće na prvom grend slem turniru ove sezone, Australijan openu.

Odmah po dolasku ukinuta mu je viza, i nakon nekoliko sati ispitivanja granične policije smešten je u hotel, koji služi kao prihvatni centar za migrante.

„Za sada ne mogu ništa više da kažem, ali hvala vam svima što ste bili uz mene kroz sve ovo i što ste me ohrabrili da ostanem jak“, dodao je Djoković.

Mediji su danas preneli da bi eventualna nova odluka o ukidanju vize za Djokovića, mogla da bude doneta u narednim danima.

Australijan open počinje 17. januara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.